Psi su izuzetno društvena bića, obožavaju društvo ljudi i ne vole biti sami. Baš zato im situacije kada moraju ostati sami doma mogu izazvati tjeskobu i strah, a to onda može rezultirati lavežom i uništavanjem stvari. Svom ljubimcu možete pomoći kako da te situacije ipak lakše podnese.

Ako imate psa sigurno su vam dobro poznate situacije kada vas vaš ljubimac, nakon što ste izbivali od kuće nekoliko sati, dočeka sretan kao da vas nije vidio danima. Mnogim psima svako odvajanje od vlasnika teško pada, pa makar i na vrlo kratko vrijeme, jer su oni vrlo društvena bića jako vezana za svog vlasnika.

Vaš pas bio bi najsretniji kada bi vas svugdje mogao pratiti, ali to je nažalost ipak nemoguće, naročito ako morate na posao, osim ako ne radite u tvrtki koja dozvoljava dovođenje kućnih ljubimaca. Srećom, postoje načini na koje svom mezimcu možete olakšati kada mora ostati sam kod kuće.

Tužan pas Pet znakova da je vaš pas tužan i bezvoljan na koje trebate reagirati

Krevetić za pse koji smiruje ljubimca - 5 Umirujući krevetić za ljubimca kojem su vlasnici pasa dali više od 1000 petica

U trgovinama za kućne ljubimce mogu se pronaći predmeti koji će u tome pomoći, poput mekanih, udobnih krevetića, dekica te grickalica i igračaka za žvakanje s kojima će se pas moći satima zabavljati. To su stvarčice koje će kod psa umanjiti osjećaj tjeskobe i straha te ga smiriti i okupirati mu pažnju do vašeg povratka kući.

Sedam "pomagača" za opuštenijeg i sretnijeg psa kada je sam doma pronađite u fotogaleriji na početku teksta.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju