Prije nego se odlučite posvijetliti kosu prije ljeta, dobro razmislite o faktorima koji utječu na konačan rezultat. Da "blonde" ne znači nužno i "blajhanje", govori nam i stilistica Anita Mioč, vlasnica frizerskog salona "Kuća četki" te savjetuje kako najsigurnije napraviti promjenu.

Plava kosa pristaje svima bez obzira na prirodnu boju. Prije nego se odlučite posvijetliti kosu prije ljeta, dobro je razmisliti o faktorima koji utječu na konačan rezultat, kao što su kvaliteta kose, ali i boja tena, očiju i obrva.

Da "blonde" ne znači nužno i "blajhanje", govori nam i stilistica Anita Mioč, vlasnica frizerskog salona "Kuća četki" te savjetuje kako najsigurnije napraviti ovu stilsku promjenu.

1. PODTON KOŽE

Struktura vlasi i trenutačno stanje kose diktiraju što sve smijemo raditi i koliko će biti uspješno.

Želite li provjeriti pristaje li vam željena nijansa, pogledajte žile na unutarnjoj strani zapešća.

Ukoliko su zelenkaste, toplog ste podtona, dok ljubičaste i plave znače plavi podton kože - objašnjava Anita i dodaje:

Blond boje toplog podtona uključuju sve nijanse iz porodice zlatnih, medenih i karamel nijansi te savršeno pristaju svjetlijoj i maslinastoj puti, a blond boje hladnog podtona pristaju osobama izrazito svijetle puti i svijetlih očiju, a uključuju nijanse iz porodice platinastih, bež i pješčanih boja.

2. BOJA OČIJU
A prije nego se odlučite posvijetliti kosu prije ljeta, proučite lice bez šminke i na prirodnom svjetlu.
Ten, boja očiju i obrva reći će koje vam nijanse pristaju - govori.

Općenito, nježnije boje u više nijansi pristaju uz svjetlije oči, dok će bogatije blonde boje najbolje izgledati uz tamne oči.

3. PREDNOST DAJTE PRAMENOVIMA

Želite li provjeriti pristaje li vam željena nijansa, pogledajte žile na unutarnjoj strani zapešća.

Svakako preporučam razne tehnike pramenova kojima ujedno konturiramo tj. naglašavamo vrline ili prikrivamo nedostatke. Aktualni trendovi uključuju "balayage", "flamboyage", "livedin", "sunkissed", "babylights - nabraja aktualne "street style hair" trendove Anita.

4. KVALITETA KOSE
Konzultacije s frizerom nezaobilazne su kod posvjetljivanja, jer struktura kose određuje na koji će se način pristupiti dobivanju željenog efekta.

Pritom je jako važna kvaliteta kose. Struktura vlasi i trenutačno stanje kose diktiraju što sve smijemo raditi i koliko će biti uspješno - kaže. A da se "plavuša" može postati i bez blajhanja potvrdila nam je, uz naglasak kako i to ima svoju cijenu.

5. KOMERCIJALNE VS. PROFESIONALNE BOJE
Priroda nije predvidjela da budemo platinasto plave, pa je to kod nas malo zahtjevnije nego npr., kod skandinavskih žena. Komercijalne boje posvjetljuju od 2 - 4 tona i postojanost im je kraća, dok profesionalne boje posvjetljuju od 6 - 7 tonova i samim tim je veća vjerojatnost da budemo zadovoljne - objašnjava.

Nakon što smo dobili željenu nijansu, kosu je potrebno njegovati šamponima, regeneratorim i maskama s optičkim posvjetljivačem koji će održavati boju tj. "ubiti" žutilo i očuvati njen sjaj.

Danas skoro svi šamponi za blond kose sadrže odgovarajuće ljubičaste pigmente, UV faktore i esencijalna ulja - završava Anita.

A inspiraciju za plavu boju kose pogledajte u našoj galeriji poznatih dama.

 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju