Stanovi kao što su garsonijere mogu se urediti na vrlo zanimljiv način. No, kako biste maksimalno iskoristili svaki centimetar prostora, potrebno je biti kreativan i snalažljiv. Donosimo 3 lukave i simpatične ideje koje malim prostorijama mogu vizualno, ali i praktično dodati pokoji metar kvadratni


1. DVOSTRUKA ULOGA NAMJEŠTAJA

Prostor u garsonijeri vrlo je vrijedan i zbog toga je potrebno biti kreativan. Ako ste krenuli u uređenje stana, razmišljajte kako bi namještaj s kojim raspolažete ili pak koji planirate kupiti mogli dvostruko iskoristiti.

Odlična ideja za mali prostor je tabure. Osim što ima funkciju sjedeće garniture, tabure može ujedno biti i vaš stolić za dnevni boravak. Komoda ili pak niski ormar, ako je postavljen između kuhinje i ostatka stana, može postati šank, odnosno, u kombinaciji s barskim stolicama kuhinjski stol.

Danas su dostupni i brojni preklopivi komadi namještaja poput stolica i radnog ili kuhinjskog stola koji, kada nisu u funkciji, ostaju zaklopljeni i imaju ulogu uskog ukrasnog ormarića koji ne zauzima puno prostora.

2. ZIDNI NAMJEŠTAJ

Osim što su ukras prozora te nas štite od sunca i znatiželjnih pogleda, zavjese mogu biti vrlo kreativan detalj u garsonijeri koji može imati funkciju pregradnog zida

Zidovi često ostaju neiskorišteni dio prostorije, a u malom prostoru oni doista zlata vrijede. Kako bi maksimalno iskoristili prostor garsonijere, rješenje potražite u zidnim, visećim ormarićima, poput onih kakve imamo u kuhinji.

Zidne ormare možete smjestiti iznad kreveta ili sjedeće garniture, iza vrata, u kupaonici iznad WC školjke ili pak po zidovima u hodniku, a ukrasite li neke od njih ogledalima, dobit ćete vizualno veći i svjetliji prostor. Sličan učinak imaju i zidne police koje djeluju prozračnije, a prostoru daju zanimljivu notu.

S druge strane, kreveti koji ispod ležaja imaju ugrađene ormariće ili ladice savršeno su rješenje za uštedu prostora, a ispod kreveta na kat pak možete staviti radni stol ili kauč.

3. UKRASNE PREGRADE
Osim što su ukras prozora te nas štite od sunca i znatiželjnih pogleda, zavjese mogu biti vrlo kreativan detalj u garsonijeri koji može imati funkciju pregradnog zida. Običnim ili panel zavjesama te ukrasnim trakicama od ostatka prostora možete odvojiti kuhinju ili pak spavaći dio, što djeluje vrlo efektno.

Postavite vodilice na plafon i poigrajte se s uzorcima, materijalima i raznim vrstama tkanina te ih uskladite uz boju namještaja i dobili ste zanimljivu i funkcionalnu igru koja mali prostor može učiniti zanimljivim i modernim.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju