Desetog dana mjeseca lipnja u Katoličkom je kalendaru upisano ime Dijana pa tada slavimo njihov imendan. Kako je nastalo ove popularno žensko ime i kakve su osobe koje ga nose, provjerite u nastavku.

Ime Dijana nastalo je od starog imena Divijana.

Radi se o imenu iz rimske mitologije, a veže se uz imenice divus, diva što znači bog, božica te pridjev divinius, što znači božanski ili nebeski. Osim Dijane, iste korijene vuku i imena Diana te Dajana pa i žene s ovim imenom danas slave imendan.

Dijana je i personifikacija mjeseca, svjetlosti i plodnosti, a Dijana iz rimske mitologije bila je božica lova i ratnica koja nikad ne bi posustala.

Njihovo povjerenje teško je dobiti, a kad to uspijete – budite sigurni da ste našli prijatelja za cijeli život.

Kad povučemo paralelu, odmah primijetimo kako su današnje Dijane iste takve – hrabre, neovisne i direktne žene koje se bez problema mogu staviti na prvo mjesto i tako napuniti baterije kako bi svojim bližnjima mogle pokloniti najbolju verziju sebe. 

Kad želimo zaviriti u nečiju dublju osobnost, odgovore možemo pronaći u astrologiji i numerologiji. Numerološki broj Dijana je četiri, a to je broj opreza. Iako su hrabre i rijetko posustaju, Dijane uvijek vole upaliti sve senzore kako bi bile sigurne da ih ljudi neće povrijediti i razočarati.

Njihovo povjerenje teško je dobiti, a kad to uspijete – budite sigurni da ste našli prijatelja za cijeli život. Dijane su temeljite, ali nešto sporije u reakcijama, a njihova smirenost i staloženost, mnogima je primjer dobrog života.

Anamarija Kakve su osobe koje nose ima Anamarija? Željka Kakve su osobe koje nose ime Željka? Rita Kakve su osobe koje nose ime Rita? Renata Kakve su osobe koje nose ime Renata? Cvijeta Kakve su osobe koje nose ime Cvijeta? Višnja Kakve su osobe koje nose ime Višnja? Helena Kakve su žene koje nose ime Helena? Marta Kakve su osobe koje nose ime Marta? Ida Kakve su žene koje nose ime Ida? Marijana Kakve su osobe koje nose ime Marijana?

Sretan imendan!

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju