Devetog dana mjeseca lipnja obilježava se spomendan blažene Ane Marije Taigi pa je to jedan od datuma u godini kada svoj imendan slave Anamarije i(li) Ana-Marije.

Lako je primijetiti da je ime Anamarija složenica nastala spajanjem dvaju najrasprostranjenijih i najčešćih imena na svijetu - Ana i Marija.
S obzirom na to ime Anamarija prepuno je simbolike.

Prema starohebrejskom tumačenju, Ana znači 'milost' i 'zahvalnost'. Ovisno o tumačenjima, Marija može značiti 'voljena' (egipatsko tumačenje) i 'gorčina mora' (hebrejsko tumačenje).

Kao najčešće značenje imena Anamarija spominje se 'milostiva i voljena'.

Antonije slave imendan 13. lipnja Mudre i poštene sanjarke: Po čemu su posebne žene koje nose ime Antonija?

Sandra Snažne, radosne i nadarene: Kakve su žene koje nose ime Sandra?

Prema numerološkim analizama, ženske osobe koje nose to ime vrlo su nježne, sramežljive i blage. Međutim, njihovu tihu prirodu često nadglasa potreba da objasne svoje stavove. Anamarije su itekako strastvene kada su u pitanju njihova vjerovanja. One jednostavno ne odustaju.

Odlikuje ih elegancija i često su vrlo talentirane za razne tipove umjetnosti. Imaju analitički um, sposobne su predvidjeti što bi sve moglo krenuti krivo i pripremiti se za sve potencijalne ishode.

Lidija Razumna, jaka i samostalna: Što sve označava ime Lidija?

Njihov emotivni unutarnji svijet pomalo je kompliciran jer Anamarije u isto vrijeme mogu biti i sretne i tužne, ali naposljetku ipak prevlada njihova pozitiva. Često su vrlo neodlučne i treba im puno vremena da donesu odluku, ali kada to napokon učine, onda se čvrsto drže svog nauma.

Saznajte više o značenju imena Marija.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju