Devetog dana mjeseca lipnja obilježava se spomendan blažene Ane Marije Taigi pa je to jedan od datuma u godini kada svoj imendan slave Anamarije i(li) Ana-Marije.

Lako je primijetiti da je ime Anamarija složenica nastala spajanjem dvaju najrasprostranjenijih i najčešćih imena na svijetu - Ana i Marija.
S obzirom na to ime Anamarija prepuno je simbolike.

Prema starohebrejskom tumačenju, Ana znači 'milost' i 'zahvalnost'. Ovisno o tumačenjima, Marija može značiti 'voljena' (egipatsko tumačenje) i 'gorčina mora' (hebrejsko tumačenje).

Kao najčešće značenje imena Anamarija spominje se milostiva i voljena.

Prema numerološkim analizama, ženske osobe koje nose to ime vrlo su nježne, sramežljive i blage. Međutim, njihovu tihu prirodu često nadglasa potreba da objasne svoje stavove. Anamarije su itekako strastvene kada su u pitanju njihova vjerovanja. One jednostavno ne odustaju.

Odlikuje ih elegancija i često su vrlo talentirane za razne tipove umjetnosti. Imaju analitički um, sposobne su predvidjeti što bi sve moglo krenuti krivo i pripremiti se za sve potencijalne ishode.

Njihov emotivni unutarnji svijet pomalo je kompliciran jer Anamarije u isto vrijeme mogu biti i sretne i tužne, ali naposljetku ipak prevlada njihova pozitiva. Često su vrlo neodlučne i treba im puno vremena da donesu odluku, ali kada to napokon učine, onda se čvrsto drže svog nauma.

Željka Kakve su osobe koje nose ime Željka? Rita Kakve su osobe koje nose ime Rita? Renata Kakve su osobe koje nose ime Renata? Cvijeta Kakve su osobe koje nose ime Cvijeta? Višnja Kakve su osobe koje nose ime Višnja? Helena Kakve su žene koje nose ime Helena? Marta Kakve su osobe koje nose ime Marta? Ida Kakve su žene koje nose ime Ida? Marijana Kakve su osobe koje nose ime Marijana?

Sretan imendan! 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju