Devetog dana mjeseca lipnja obilježava se spomendan blažene Ane Marije Taigi pa je 9.06. jedan od datuma u godini kada svoj imendan slave Anamarije i(li) Ana-Marije.

Lako je primijetiti da je ime Anamarija složenica nastala spajanjem dva najrasprostranjenija i najčešća imena na svijetu - Ana i Marija
S obzirom na to, ime Anamarija prepuno je simbolike.

Prema starohebrejskom tumačenju, Ana znači "milost" i "zahvalnost". Ovisno o tumačenjima, Marija može značiti "voljena" (egipatsko tumačenje) i “gorčina mora” (hebrejsko tumačenje).

Kao najčešće značenje imena Anamarija spominje se "milostiva i voljena".

Prema numerološkim analizama, ženske osobe koje nose ovo ime vrlo su nježne, sramežljive i blage. Međutim, njihovu tihu prirodu često nadglasa potreba da jasno objasne svoje stavove. Anamarije su itekako strastvene kada su u pitanju njihova vjerovanja. One jednostavno ne odustaju.

Odlikuje ih elegancija i često su vrlo talentirane za razne tipove umjetnosti. Imaju analitički um, sposobne su unaprijed predvidjeti što bi sve moglo krenuti krivo i pripremiti se za sve potencijalne ishode.

Njihov emotivni unutarnji svijet pomalo je kompliciran jer Anamarije u isto vrijeme mogu biti i sretne i tužne, ali naposljetku ipak prevlada njihova pozitiva. Često su vrlo neodlučne i treba im puno vremena da donesu odluku, ali kada to napokon i naprave onda se čvrsto drže svog nauma.

Saznajte više o značenju imena Marija.