Na današnji dan, 13. travnja, imendan slave Ide. Postoji nekoliko različitih teorija o podrijetlu tog imena. Prema jednoj od njih, Ida je ime koje potječe iz nordijske mitologije i nastalo je od imena božice Iounn.

Druga teorija kaže da je u pitanju drevno germansko ime koje je nastalo iz riječi id (u prijevodu rad). U germanskoj kulturi Ida tako ima i značenje uspješan ili uspješna.

I dok je u našoj regiji Ida prije svega žensko ime, u zemljama diljem svijeta nose ga i osobe muškog spola.

Prema numerologiji, osobe koje se zovu Ida pune su energije i pravi su pustolovi. Ide su znatiželjne i karizmatične vizionarke. Mogu biti jako tvrdoglave te imaju kratak fitilj pa često naglo reagiraju.

Beba Simbol novog početka: 30 najljepših proljetnih imena za djevojčice i dječake

Djevojčica Kratka i slatka: 10 najpopularnijih imena za djevojčice u Hrvatskoj od samo tri slova

Od Ida možete očekivati veliku dozu iskrenosti. Ujedno su vrlo hrabre, a ispod jake i glasne vanjštine često se skriva jako osjetljiva duša.

Ide puno traže, ali također jako puno daju. Često su i pomalo ekscentrične, kreativne i svestrane te imaju razne umjetničke talente.

Neovisne su i mirne samo ako je njihova individualnost i sloboda netaknuta, a čim naiđu na nekakve restrikcije koje im ne dopuštaju da budu ono što jesu, počinju osjećati snažnu nelagodu.

Ide su gladne promjena, novih iskustava i uzbuđenja, uvijek su u potrazi za pustolovinom i zabavom, a ne podnose rutinu i monotoniju.

Vesne na prvi dan proljeća slave imendan "Nesputana ljepota": Otkrijte razna značenja imena božice proljeća

  Josipe slave imendan 19. ožujka Pozitivne, elokventne i društvene: Kakve su žene koje nose ime Josipa?

Sandra Snažne, radosne i nadarene: Kakve su žene koje nose ime Sandra?

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju