13. travnja jedan je od dana kad imendan slave Ide. Postoji nekoliko različitih teorija o podrijetlu tog imena. Prema jednoj od njih, Ida je ime koje potječe iz nordijske mitologije i nastalo je od imena božice Iounn.

Druga teorija kaže da je u pitanju drevno germansko ime koje je nastalo iz riječi id (u prijevodu 'rad'). U germanskoj kulturi Ida tako ima i značenje uspješan ili uspješna.

I dok je u našoj regiji Ida prije svega žensko ime, u zemljama diljem svijeta nose ga i osobe muškog spola.

Prema numerologiji, osobe koje se zovu Ida pune su energije i pravi su pustolovi. Ide su znatiželjne i karizmatične vizionarke. Mogu biti vrlo tvrdoglave te imaju kratak fitilj, pa često naglo reagiraju.

Ide puno traže, ali također jako puno daju

Od Ida možete očekivati veliku dozu iskrenosti. Ujedno su vrlo hrabre, a ispod jake i glasne vanjštine često se skriva jako osjetljiva duša.

Ide puno traže, ali također jako puno daju. Često su i pomalo ekscentrične, kreativne i svestrane te imaju razne umjetničke talente.

Neovisne su i mirne samo ako je njihova individualnost i sloboda netaknuta, a čim naiđu na nekakve restrikcije koje im ne dopuštaju da budu ono što jesu, počinju osjećati snažnu nelagodu.

Ide su gladne promjena, novih iskustava i uzbuđenja, uvijek su u potrazi za pustolovinom i zabavom, a ne podnose rutinu i monotoniju.

Vesna Kakve su osobe koje nose ime Vesna?   Josipa Kakve su žene koje nose ime Josipa? Sandra Kakve su žene koje nose ime Sandra? Marijana Kakve su osobe koje nose ime Marijana? Rebeka Kakve su žene koje nose ime Rebeka? Lea Kakve su osobe koje nose ime Lea?

Sretan imendan! 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju