Prema katoličkom kalendaru, treći dan u prosincu rezerviran je za Klaudije koje tada slave imendan. U nastavku pročitajte koje je porijeklo ovog profinjenog imena i kakve su osobe koje nose ime Klaudija.

Ime Klaudija seže od doba Klaudijevaca, rimske dinastije prvih pet careva, od kojih se jedan zvao Klaudije. Klaudije je poznat po tragičnom kraju svog mladog života. Naime, otrovala ga je supruga koju je volio svim srce, a u Rimu je u to vrijeme bio simbol nesretne ljubavi.

Osim Klaudijevaca, poznajemo i rimski epitet claudus što znači trom, šepav. Iako u prvoj polovici 20. stoljeća ovo ime nije bilo toliko popularno, od sredine šezdesetih godina prošlog stoljeća prisvojile su ga brojni europski narodi i preoblikovali ga u žensko ime. Primjerice, od početka 2000-ih ime Claudia bilo je jedno od najpoznatijih imena u Španjolskoj.

Osobe koje nose ime Kaludija, simpatične su, drage i imaju zaraznu pozitivnu energiju.

Statistika kaže da ime Klaudija spada u 500 najučestalijih imena u Hrvatskoj, a najviše Klaudija ima u okolici Zagreba. 

Osobe koje nose ime Kaludija, simpatične su, drage i imaju zaraznu pozitivnu energiju. Stroge su, ali pravedne, a najviše im smeta nepravda.

Klaudije će vam uvijek iskreno reći što misle i nikada neće uljepšavati svoje kritike. Iako svojim oštrim nastupom mogu povrijediti one malo osjetljivije, Kladuije je vrlo lako voljeti i poštovati jer su primjer iskrenosti kakvoga rijetko viđamo.

Ovo moćno ime nose i neke poznate žene. Talijanska glumica Claudia Cardinali, domaća pop pjevačica Claudia Beni te supermodel Claudia Schiffer.

Blanka Kakve su osobe koje nose ime Blanka?

Natalije slave imendan Sretan imendan, Natalije! Otkrijte kakve su osobe koje nose ime Natalija

Leonarda Kakve su osobe koje nose ime Leonarda?

Katarina Iskrene i odvažne: Kakve su osobe koje nose ime Katarina?

Martina Martinama je imendan: Moćno značenje imena koje ne gubi svoju popularnost

Martina Martinama je imendan: Moćno značenje imena koje ne gubi svoju popularnost

Sretan imendan! 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju