Prema katoličkom kalendaru, drugog dana prosinca Blanke slave imendan. U nastavku provjerite koje značenje nosi ovo popularno žensko ime te koje su karakteristike Blanki.

Drugi dan prosinca jedan je od datuma u katoličkom kalendaru u kojemu je upisano ime Blanka. Blanka je ime njemačkog podrijetla koje je nastalo od riječi blanc, što u prijevodu znači 'bijela' ili 'bistra'.

To snažno žensko ime popularno je i u Španjolskoj. Ondje dolazi u obliku Blanca i također znači 'svjetlo, bijelo, bistro i čisto'. Popularnost imena porasla je u srednjem vijeku kad su majke pripadnice aristokracije tako nazivale djevojčice jer su htjele da se njihovo ime povezuje s nježnošću, čednošću i čistoćom.

Blanke su iznimne prijateljice na koje se uvijek možete osloniti.

Blanka I., kraljica Navare, prva je žena s ovih prostora koja je nosila to ime. Izgubila je muža i sina pa je danas njezino ime simbol ženske snage.

Osobe koje nose ime Blanka hrabre su, odlučne i tople. Iznimne su prijateljice na koje se uvijek možete osloniti. Same će sebe često staviti na zadnje mjesto, što je istovremeno njihova kvaliteta, ali i izvor životne boli.

Blanke su pedantne i usredotočene na karijeru. Usmjerene su na ostvarivanje ciljeva, a uspjeh im je jedan od najljepših osjećaja u životu. Žive aktivan život koji je svakoga dana maksimalno ispunjen.

Neke od poznatih žena koje nose ovo ime dokazuju nam tu tvrdnju. Naša uspješna sportašica Blanka Vlašić ostvarivala je uspjeh za uspjehom. Blanka Dovjak-Matković hrvatska je književnica i spisateljica, a ime nosi i glumica Bianca Jagger, poznata zagovarateljica ljudskih prava.

Natalije slave imendan Kakve su osobe koje nose ime Natalija?

Leonarda Kakve su osobe koje nose ime Leonarda?

Katarina Iskrene i odvažne: Kakve su osobe koje nose ime Katarina?

Martina Kakve su osobe koje nose ime Martina?

Leona Kakve su osobe koje nose ime Leona?

Karla Kakve su osobe koje nose ime Karla?

 Sretan imendan!

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju