Prema katoličkom kalendaru, 30. ožujka jedan je od datuma kad Leonarde slave imendan. Koje je značenje ovog snažnog ženskog imena i kakve su osobe koje nose ime Leonarda, provjerite u nastavku.

Leonarda je žensko ime njemačkog podrijetla koje dolazi od riječi Leonhard, što u prijevodu znači hrabar kao lav.

Etimologija nam kaže da je riječ Leonhard jedna od najstarijih riječi latinskog podrijetla koja je nastala od leo, što znači lav i staronjemačkog harti ili herti, što u prijevodu znači hrabra, smjela, odlučna.

Ove je predivno ime zastupljeno još od šestog stoljeća, a popularizirao ga je francuski redovnik, sveti Leonard iz Noblaca, kojega danas poznajemo kao zaštitnika rodilja.

Osobe koje nose ime Leonarda, hrabre su, odlučne, smirene i spremne za nove izazove. Život gledaju kao najljepšu priču i nastoje ga tako živjeti. Njihova pozitivna energija je baš zarazna pa su omiljene prijateljice koje će vas uvijek oraspoložiti.

Leonarde su stroge, ali pravedne i uvijek će vam iskreno reći što misle. Brak doživljavaju kao timski sport u kojemu su muž i žena jednako odgovorni i vrlo su kreativne u odgoju djece.

Osobe koje nose ime Leonarda, hrabre su, odlučne, smirene i spremne za nove izazove

Rođeni su inicijatori koji uvijek smišljaju kako popraviti dan i sebi i drugim ljudima, a u poslovnom životu su besprijekorne. Poput lavica, svjesne su svojih kvaliteta i ne daju na sebe ni one do kojih im je stalo. 

Ime Leonarda ulazi u 500 najpopularnijih hrvatskih imena, a nose ga i neke poznate osobe.

Jedna od njih je modna dizajnerica i bivša supruga Zvonimira Bobana, Leonarda Lončar. U svijetu je, ipak, ovo ime popularnije za muškarce. Nose ga poznati glumac Leonardno DiCaprio te jedan od najpoznatijih slikara Leonardo Da Vinci.

Katarina Iskrene i odvažne: Kakve su osobe koje nose ime Katarina?

Martina Kakve su osobe koje nose ime Martina?

Leona Kakve su osobe koje nose ime Leona?

Karla Kakve su osobe koje nose ime Karla?

Darija Kakve su osobe koje nose ime Darija?

Irena Kakve su osobe koje nose ime Irena?

Gabrijela Kakve su osobe koje nose ime Gabrijela?

Sretan imendan, Leonarde!

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju