Prema katoličkom kalendaru, 26. studenoga jedan je od datuma kad Leonarde slave imendan. Koje je značenje ovog snažnog ženskog imena i kakve su osobe koje nose ime Leonarda, provjerite u nastavku.

Leonarda je žensko ime njemačkog podrijetla koje dolazi od riječi Leonhard, što u prijevodu znači hrabar kao lav.

Etimologija nam kaže da je riječ Leonhard jedna od najstarijih riječi latinskog podrijetla koja je nastala od leo, što znači lav i staronjemačkog harti ili herti, što u prijevodu znači hrabra, smjela, odlučna.

Ove je predivno ime zastupljeno još od šestog stoljeća, a popularizirao ga je francuski redovnik, sveti Leonard iz Noblaca, kojega danas poznajemo kao zaštitnika rodilja.

Osobe koje nose ime Leonarda, hrabre su, odlučne, smirene i spremne za nove izazove. Život gledaju kao najljepšu priču i nastoje ga tako živjeti. Njihova pozitivna energija je baš zarazna pa su omiljene prijateljice koje će vas uvijek oraspoložiti.

Leonarde su stroge, ali pravedne i uvijek će vam iskreno reći što misle. Brak doživljavaju kao timski sport u kojemu su muž i žena jednako odgovorni i vrlo su kreativne u odgoju djece.

Osobe koje nose ime Leonarda, hrabre su, odlučne, smirene i spremne za nove izazove

Rođeni su inicijatori koji uvijek smišljaju kako popraviti dan i sebi i drugim ljudima, a u poslovnom životu su besprijekorne. Poput lavica, svjesne su svojih kvaliteta i ne daju na sebe ni one do kojih im je stalo. 

Ime Leonarda ulazi u 500 najpopularnijih hrvatskih imena, a nose ga i neke poznate osobe.

Jedna od njih je modna dizajnerica i bivša supruga Zvonimira Bobana, Leonarda Lončar. U svijetu je, ipak, ovo ime popularnije za muškarce. Nose ga poznati glumac Leonardno DiCaprio te jedan od najpoznatijih slikara Leonardo Da Vinci.

Katarina Iskrene i odvažne: Kakve su osobe koje nose ime Katarina?

Martina Martinama je imendan: Moćno značenje imena koje ne gubi svoju popularnost

Leona Sretan imendan, Leone! Zanimljivosti o nježnom imenu moćnog značenja

Karla Neovisne i impulzivne: Kakve su osobe koje nose ime Karla?

Darija Sretan imendan! Otkrijte razna značenja imena Darija

Irena Irena: Kakvo je značenje imena koje nosi i božica mira?

Gabrijela Sretan imendan! Kakvo se značenje krije iza imena Gabrijela?

Sretan imendan, Leonarde!

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju