Kinky, odnosno "zločesti" seks nekom se može učiniti obojnim s obzirom da uključuje puno toga, od vezivanja do igranja uloga, ali takav seks ne znači nužno i sadomazohizam. Vi određujete razvoj situacije i granice do kojih ste spremni ići.

Izlazak iz zone komfora u spavaćoj sobi može biti težak, ali razloga za strah, ako je to nešto što stvarno želite, nema. Probavanje novih stvari prirodni je dio seksualnog razvoja, a nove stvari mogu biti zabavne.

Ako ste novi u svijetu "zločestog" seksa i ne znate kako krenuti u nastavku pročitajte nekoliko korisnih savjeta:

1. Ovakav seks za svakog je različit

To je oblik igre. Radi se o pojmu koji uključuje sve - od sadomazohizma do vezivanja, fantazije, seks- igračaka... Oni koji vole sado-mazo pronalaze zadovoljstvo u nanošenju ili primanju boli, za vezivanje je jasno na što se donosi, a nekima će dovoljno ubacivanje primjerice vibratora u seksualni život s partnerom.

Dakle, pojam "kinky" različit je za svaku osobu, ovisno o njenim vrijednostima i onome što voli raditi u krevetu.

2. Komunikacija, povjerenje i suglasnost su ključni

Komunikacija je ključna za svaku seksualnu aktivnost, ali je još važnija kada odlučite izaći iz svoje zone seksualnog komfora. Bitno je s partnerom razgovarati o onome što vi jeste i što vam je ugodno.

Ako prethodno jasno ne iskomunicirate stvari koje bi vam mogle smetati i ono što vas brine, vaše iskustvo vjerojatno neće biti najbolje. Čak i ako odlučite isprobati "zločesti" seks s vašim dugogodišnjim partnerom, trebate razgovarati i priopćiti mu vaša ograničenja te dogovoriti način kako ćete tijekom postavljati granice.

Par u krevetu O da, uvijek pale: Pet rečenica koje žene žele čuti tijekom seksa

3. Obavezno prethodno postavite granice

Ako vas netko veže tijekom seksa, vjerojatno želite u tim trenucima biti na istoj valnoj duljini. Postavljanje osnovnih pravila i granica (kao što je određivanje sigurne riječi kojom ćete sve prekinuti) sigurno će pomoći da vam takav seks na kraju bude ugodno iskustvo.

Kako započeti razgovor o granicama? Krenite sa sastavljanjem popisa da/ne/možda. Ovaj popis će biti i odličan način da vaš partner i vi provjerite što volite, a što ne volite, što želite isprobati, a što ne.

4. Provedite istraživanje

Cavanah smatra da čitanje knjiga o ovoj tematici može pomoći u krevetu. Primjerice, mogu vam pomoći da shvatite koje su vaše fantazije i voditi vas u pravom smjeru da dođete do saznanja što želite i što vam je potrebno da to dobijete.

Osim čitanjem, istraživati možete i pomoću razgovora s vašim prijateljima i partnerom.

5. Krenite polako

Većina početnika neće samo odjednom zaroniti u svijet sadomazohizma i to je sasvim u redu i očekivano. Dobar početak može biti kupnja neke seks-igračke i razgovor s partnerom o tome kako je zajedno koristiti. Razmislite o vlastitim fantazijama - volite li igrati uloge? Ako da, kakve uloge? Volite li biti vezani? Ili pak volite vezati partnera?

Početak neće biti lak i zato prije svega trebate biti obazrivi prema samoj sebi na vašem putu istraživanja na što ste spremni u krevetu.

Ljetni seks Pet kreativnih poza za brzinski seks koji će biti ugodan i na plus 30

Seks Hrvatice otkrile: Šest poza u seksu u kojima najviše uživamo

6. Prvi pokušaj vjerojatno neće biti spektakularan

Kao i u većini drugih stvari, i u svijetu "zločestog" seksa važna je praksa. Jednostavno je, što ga više budete prakticirali postajat ćete bolji. Također, što bolje iskomunicirate stvari bit ćete bolji u onome što odlučite isprobati. Ne očekujte velike stvari već prvi put - s vremenom ćete bolje upoznati i sebe i partnera i seks će biti sve bolji i bolji.

7. Raznolikost je začin života

Isprobavanje novih stvari je odlično za zdrav i ugodan seksualni život. Ne morate, naravno, postati dominatorica, ali izlazak iz zone komfora na siguran, usuglašen način bit će super za vaš seksualni život i dobit ćete priliku pronaći nešto novo što volite.

Istraživati i isprobavati nove stvari je zdravo i inače u životu, a prema svom seksualnom životu trebate se odnositi s istim poštovanjem kao prema ostatku života, smatra Cavanah.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju