Od 12. do 17. studenog na Zagrebačkom velesajmu održat će se Interliber, omiljeni sajam ljubitelja knjige koji je već 42 godine središnje mjesto za promociju knjiga, pisaca, čitanja, znanosti i znanja.

I ove godine na Interliberu će se okupiti više od 380 izlagača iz 13 zemalja, a posjetitelji će imati priliku sudjelovati u predstavljanju knjiga domaćih i inozemnih autora, družiti se i razgovarati s književnicima, sudjelovati u čitaonicama i radionicama, kvizovima, dodjelama književnih nagrada...

Na Interliberu, naravno, sudjeluju i svi veći hrvatski nakladnici, a svaki od njih posjetiteljima će ponuditi nove naslove i, ono što privlači najviše ljudi, knjige na popustima koji će se kretati i do 90 posto.

Radno vrijeme Interlibera 12., 13., 14. i 17 studenog je od 10 do 20 sati, a 15. i 16 . studenog od 10 do 21 sati. Prije početka sajma provjerili smo što su domaći nakladnici pripremili za ovu godinu.

MOZAIK KNJIGA

Među autorima koji će se družiti s posjetiteljima i potpisivati knjige su Miro Gavran, Julijana Matanović, Pavao Pavličić, Zlatko Krilić, Goran Tribuson....

Kada su u pitanju popusti, osim uobičajenih sajamskih popusta koji će se kretati od 10 do 80 posto, ovaj izdavač pripremio je i dodatne popuste za kupnju većeg broja knjiga. Za kupnju tri knjige iz kategorije Interliber ostvarujete dodatnih 10 posto popusta, a za kupnju pet knjiga taj popust iznosi 15 posto.

Također, Interliber je već sada aktualan na njihovu webu, gdje također možete pronaći i kupiti knjige na akciji.

Romani Agathe Christie Agatha Christie: Sedam romana kraljice krimića od kojih se teško odvojiti

Knjiga \'Naša kuća u plamenu\' Grete Thunberg "Naša kuća u plamenu": Priča o tinejdžerici koja je odlučila spasiti naš planet

NAKLADA OCEAN MORE

Među novitetetima koje će predstaviti na svojem štandu, naklada OceanMore izdvaja knjigu Ljiljane Đorđević i Ede Popovića Zapisi iz Stranice Gornje, knjigu zapisa o odluci tog književnika da život u Zagrebu zamijeni životom na starom seoskom imanju u Stranici Gornjoj.

Također, u subotu će svoju Proslavu potpisivati Damir Karakaš, a za svaku kupnju iznad 300 kuna ovaj nakladnik poklanja platnenu torbu.

Najavili su i da su pripremili popuste od 20 posto na novije naslove do 80 posto na starije.

FRAKTURA

Ova izdavačka kuća napominje kako su njihovi autori dobitnici ove godine dodijeljenih Nobelovih nagrada za književnost. Konkretno, Olga Tokarczuk dobila je Nobelovu nagradu za književnost za 2018., a Peter Handke za 2019. godinu.

Među pripremljenim naslovima zato su "Knjige Jakubove" Olge Tokarczuk i novo izdanje kultnog romana Petera Handkea "Strah golmana pred jedanaestercem".

Na Frakturinu štandu naći će se i posljednji nastavak i veliko finale serijala Millennium - Djevojka koja je morala umrijeti Davida Lagercrantza, knjiga u kojoj doznajemo konačnu sudbinu Lisbeth Salander.

Djevojka koja je morala umrijeti "Djevojka koja je morala umrijeti": Knjiga koja otkriva konačnu sudbinu Lisbeth Salander

Zahvaljujući knjizi Oni autorice Tisje Kljaković Braić dobit ćete priliku uroniti u svijet duhovitih karikatura.

PROFIL

Perjanica interliberske ponude ovog nakladnika bit će prijevod romanesknog prvijenca Elene Ferrante "Mučna ljubav", u kojemu se autorica slavne kvadrilogije "Genijalna prijateljica" bavi kompleksnim odnosom majka-kćer. Po knjizi je snimljen i film u režiji Marija Martonea.

Od fikcijske proze, tu je i "Ispovijest" Jessie Burton, dok se od domaćih naslova izdvaja zbirka priča Jurice Pavičića "Skupljač zmija".

Uz novitete tu su naravno i popust koji će se kretati od 20 do 90 posto, a na Profilovu štandu moći će se kupiti knjige već za tri kune. Među sniženim naslovima bit će primjerice biografije Angele Merkel i Clinta Eastwooda, koje će se prodavati po cijeni od 29 kuna.

ZNANJE

Od naslova novih autora čiji romani dosad nisu prevedeni na hrvatski jezik ova kuća izdvaja trilere Nijemi pratitelji britanske autorice Laure Purcell i Kolekcionar grijeha ruske autorice Darie Desombre te ljubavnu priču Zovi me svojim imenom iz pera američkog književnika Andréa Acimana i Ernest i ja iz pera američke književnice Paule McLain.

Kada su u pitanju popusti, i njih će biti, a u njima će moći uživati i svi oni koji nisu u prilici doći na sajam knjiga. Naime, dok traje sajam, i u njihovim knjižarama i na webshopu čekaju vas interliberski popusti na cjelokupnu nakladu Znanje, Vorto Palabra i stranu knjigu te na odabrane naslove drugih nakladnika.

ŠKOLSKA KNJIGA

Interliberske aktivnosti Školske knjige ponovo će uključivati "kućne autore" toga nakladnika, poput akademika Ivana Aralice, koji se ove godine, među ostalim, predstavlja sa svojom novom zbirkom pripovijesti Grmovi divljih ruža. Hrvoje Hitrec predstavit će se s Lukom od Sigeta, novim romanom za mlade u kojemu na neobičan način pripovijeda o opsadi Sigeta.

Televizijski program Damira Matkovića prva je knjiga koja opisuje proces proizvodnje i dobavljanja televizijskog programa – od ideje do gotovog proizvoda. I ovo je samo mali dio ponude.

IRIS ILLYRICA

Naklada Iris Illyrica svoja će izdanja sniziti i do 50 posto, a u sklopu Interlibera održat će se i predstavljanje i potpisivanje knjige Kako zavoljeti sebe Brune Šimleše u kojoj autor, između ostalog, odgovara na pitanje kako razviti ljubav prema sebi, a da ne postanete egoistični i narcisoidni? (Hina/Ma.B.)


 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju