U najdražem božićnom filmu "Sam u kući" zaljubili smo se i u prekrasnu kuću u kojoj živi obitelj McCallister, veličanstvenu vilu izgrađenu 1920. godine koja se nalazi u predgrađu Chicaga, naselju Winnetka.

Produkcijski tim filma "Sam u kući" obratio se Johnu i Cynthiji Abendshien, koji su u to vrijeme bili vlasnici kuće, sa željom da njihov dom pretvore u filmski set. Redatelj Chris Columbus otkrio je da pronalaženje kuće koja će odgovarati njegovoj viziji nije bio lak zadatak.

Trebala nam je kuća koja bi odgovarala akcijskom dijelu filma i koja je također vizualno privlačna te istovremeno topla i pomalo opasna. Kuća u kojoj bi bilo zabavno ostati sam ako ste dijete. Želio sam da ima osjećaj bezvremenosti, kazao je redatelj.

Kuća u georgijanskom stilu izgrađena od crvenih cigli nalazi se na posjedu veličine dvije tisuće četvornih metara, a sama kuća prostire se na 390 četvornih metara te ima pet spavaćih soba, uključujući četverosobni glavni apartman koji se prostire na cijelom zapadnom krilu kuće, te tri i pol kupaonice. Kako se možda sjećate iz filma, kad se uđe u vilu, prvo što ugledate su legendarne stepenice.

Slika nije dostupna Baš kao u "Sam u kući": Grlice prijateljstva mogu se kupiti i podijeliti s bliskom osobom

Slika nije dostupna Vjenčić Ježeva kućica: Ukras za vrata ili zid uz koji će Božić biti još čarobniji

Još jedna značajka zbog koje je ova kuća bila savršena za film bila je ta što ima dovoljno skrivenih kutaka i drugih tajnih mjesta u kojima se Kevin McCallister mogao sakriti i postaviti zamke za provalnike. Tavan na kojem je Kevin proveo noć prije nego što je njegova obitelj otišla na put bez njega zapravo je tavanska spavaća soba s dva velika apartmana.

Kevinova kućica na drvetu u dvorištu bila je izgrađena za potrebe filma i uništena nakon završetka snimanja. Što je pomalo šteta jer su vlasnici kuće, koji su ondje živjeli 20 godina, imali kćer koja se mogla igrati u njoj.

Kuća iz filma "Sam u kući" jedinstvena je i neponovljiva, ali kako se Božić bliži, pronašli smo sedam kuća koje su nas podsjetile na Kevinov dom, koji je postao sinonim za kuću iz snova uređenu u božićnom ruhu. U fotogaleriji na početku teksta pronađite prekrasne kuće u kojima bismo se osjećali kao u filmu "Sam u kući".

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju