U najdražem božićnom filmu "Sam u kući" zaljubili smo se i u prekrasnu kuću u kojoj živi obitelj McCallister, veličanstvenu vilu izgrađenu 1920. godine koja se nalazi u predgrađu Chicaga, naselju Winnetka.

Galerija

Produkciji tim filma "Sam u kući" obratio se Johnu i Cynthiji Abendshien, koji su u to vrijeme bili vlasnici kuće, sa željom da njihov dom pretvore u filmski set. Redatelj Chris Columbus otkrio je da pronalaženje kuće koja će odgovarati njegovoj viziji nije bio lak zadatak.

Trebala nam je kuća koja bi odgovarala akcijskom dijelu filma i koja je također vizualno privlačna, te istovremeno topla i pomalo opasna. Kuća u kojoj bi bilo zabavno ostati sam ako ste dijete. Želio sam da ima osjećaj bezvremenosti, kazao je redatelj.

Kuća u georgijanskom stilu izgrađena od crvenih cigli nalazi se na posjedu veličine dvije tisuće četvornih metara, a sama kuća prostire se na 390 četvornih metara te ima pet spavaćih soba, uključujući četverosobni glavni apartman koji se prostire na cijelom zapadnom krilu kuće, te tri i pol kupaonice. Kako se možda sjećate iz filma, kad se uđe u vilu, prvo što ugledate su legendarne stepenice.

Još jedna značajka zbog koje je ova kuća bila savršena za film bila je ta što ima dovoljno skrivenih kutaka i drugih tajnih mjesta u kojima se Kevin McCallister mogao sakriti i postaviti zamke za provalnike. Tavan na kojem je Kevin proveo noć prije nego što je njegova obitelj otišla na put bez njega, zapravo je tavanska spavaća soba s dva velika apartmana.

Tako lijepi adventski vjenčići i ukrasi za vrata ili zid koji nastaju u Slavonskom Brodu

Kevinova kućica na drvetu u dvorištu bila je izgrađena za potrebe filma i uništena nakon završetka snimanja. Što je pomalo šteta jer su vlasnici kuće, koji su ondje živjeli 20 godina, imali kćer koja se mogla igrati u njoj.

Kuća iz filma "Sam u kući" jedinstvena je i neponovljiva, ali kako se Božić bliži pronašli smo sedam kuća koje su nas podsjetile na Kevinov dom koji je postao sinonim za kuću iz snova uređenu u božićnom ruhu. U fotogaleriji na početku teksta pronađite prekrasne kuće u kojima bismo se osjećali kao u filmu "Sam u kući".

Prekrasne kuće kao iz kultnog filma Sam u kući - 4
Prekrasne kuće kao iz kultnog filma Sam u kući (Foto: Living4media)