Jeste li se ikad našli u situaciji da se ne možete sjetiti kako se zove osoba s kojom pričate ili ogovarate osobu koja se odjednom stvorila kraj vas, a na rođendansku zabavu došli ste bez poklona?

 

Ne brinite, ništa strašno! Ne postoji osoba koja nikada nije osjetila sram u određenim situacijama.
Donosimo pet neugodnih životnih gafova koji su se svima dogodili i zbog kojih ste željeli propasti u zemlju od srama!

1. Kada cijeli dan pričaš s ljudima i slučajno prođeš pokraj ogledala i shvatiš kako si imao nešto zeleno među zubima.

Sigurno vam se dogodilo da ste cijeli dan proveli u razgovoru s ljudima, smijući se i tek na kraju dana shvatili kako vam između dvojke i trojke stoji komadić zelene salate koju ste pojeli za ručak. Upravo ste u tom trenutku shvatili zašto su vas tako čudno gledali, ali budite uvjereni da su nekada i oni proživjeli istu situaciju.

2. Ono kad ogovaraš osobu koja se slučajno nađe do tebe

Svaka osoba, koja se našla u trač partiji, sigurno je doživjela da se 'žrtva' njenog ogovaranja našla u tom trenutku kraj nje.

Kada ogovaraš nekoga, a on se stvori niotkud Kada ogovaraš nekoga, a on se stvori niotkud Foto: Getty

Preuzmite odgovornost za izgovorene riječi, smislite dobru ispriku i shvatite to kao još jednu lekciju u životu. Ogovaranja, ako se baš ne možete suzdržati, ostavite za mjesta gdje vas ne može nitko ''neželjeni'' čuti.

3. Ono kad kupiš nove hlače, koje ti puknu u najnezgodnijem trenutku

Zamislite si situaciju da sjedate u taksi i osjetite „propuh“ koji nikako ne možete objasniti. Nakon prvotnog šoka, znate kako je potrebno ostati miran i staložen i naći brzo rješenje. Prekrijte nezgodu jaknom, dobro se nasmijte ovom neugodnjaku i nastavite dalje sa svojim planovima.

Kada odjednom osjetite propuh... Kada odjednom osjetite propuh... Foto: Getty

4. Ono kad cijeli tjedan planiraš modnu kombinaciju za tulum, a prilikom izlaska iz kuće shvatiš da imaš mrlju.

Ne očajavajte, najbolje rješenje je da zanemarite da ju uopće imate! Bitno je dobro se provesti, jer samo jednom se živi. Zaboravite na mrlju, pri prigušenoj rasvjeti je ionako nitko neće primijetiti, a mrlju uvijek možete prekriti maramom, remenom od torbice ili samom torbicom, ovisno o tome gdje je. Utješiti se možete i činjenicom da će vam se i na tulumu sigurno dogoditi koja mrlja tako da – jedna mrlja, više-manje…

5. Ono kad slušaš muziku u punom tramvaju i shvatiš da se muzika čuje i na zvučnik od mobitela.

Ako vam se ovo dogodi, nasmijte se i pitajte ljude oko sebe imaju li glazbenu želju. Upravo će vam to pomoći da umanjite neugodnu atmosferu, ali i potaknuti prisutne na smijeh ovim neočekivanim upitom.

Ono kad svi slušaju što ti slušaš Ono kad svi slušaju što ti slušaš Foto: Getty
Svakome od nas se barem jednom u životu dogodio gaf, a vjerujte nam na riječ kada kažemo da su se mogle dogoditi i gore stvari. Bitno je, u ovakvim situacijama, nasmijati se i opustiti, jer se takve stvari događaju i najboljima.

Bez obzira na neugodnu situaciju, nastavite #samoopušteno uz Jana Ice Tea i dan će vam odmah postati bolji.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju