Časopis ¡Hola!, jedan od najčitanijih tjednika u Španjolskoj koji piše o životima slavnih i poznatih, u najnovijem broju roditeljima predlaže da novorođenoj djeci nadjenu slavenska imena, među kojima su i hrvatska.

Među slavenskim jezicima su ruski, hrvatski, bugarski i češki. I premda možeš pomisliti da je neke riječi nemoguće izgovoriti, nije tako. Imena su lijepa i prilično se dobro uklapaju u naš jezik", piše ¡Hola! u tekstu objavljenom u ponedjeljak u internetskom izdanju pod nazivom "40 lijepih i originalnih imena slavenskog porijekla za bebe.

Među zemljama slavenskoga govornog područja dobro je to što su mnoga imena slična. Da biste pronašli inspiraciju pripremili smo vam manji popis s 40 najkorištenijih imena za dječake i djevojčice, piše časopis.

Među ponuđenim imenima koja se koriste u Hrvatskoj časopis predlaže - Boris, Goran, Mirko, Danica, Darinka, Milka, Miroslava, Tihana i Zora. Uz imena se nalazi i njihovo značenje.

Po podacima španjolskoga statističkog ureda INE, u Španjolskoj, zemlji s 47 milijuna stanovnika, roditelji su dosad u 2021. godini novorođenim dječacima najčešće davali imena Hugo, Martín, Lucas i Mateo, a djevojčicama Lucía, Sofía, Martina i María.

I ranije su Španjolci djecu nazivali nekim slavenskim imenima, a među njima su Igor i Tania.

Tražite li inspiraciju za dječja imena, ove bi vam prijedloz mogli dobro doći:

Slika nije dostupna Tako divna, tako snažna: 15 kraljevskih imena za vaše male princeze

Slika nije dostupna Za male lege i legice: 20 imena za djevojčice i dječake koja su draga Slavoncima

Dječak i djevojčica 20 dalmatinskih imena za djevojčice i dječake koja će uvijek biti u điru

Slika nije dostupna Kratka i slatka: 10 najpopularnijih imena za djevojčice u Hrvatskoj od samo tri slova

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju