Koji dan u tjednu vam se čini najproduktivnijim? Koji radni dan imate najviše elana i energije i odradite najviše posla uz najmanje muke? Vaš bi odgovor vrlo vjerojatno mogao biti utorak.

Logika iza ovog odgovora zapravo se čini poprilično jasnom. Ponedjeljak je dan povratka u stvarnost – još uvijek nam je u mislima vikend i koliko god se možda i veselimo novom radnom tjednu i novim prilikama, prisjećamo se lijepih trenutaka i odmora u kojemu smo uživali dan ranije i jednostavno se ne uspijevamo u potpunosti posvetiti poslu i dati sto posto od sebe.

No ono za što je ponedjeljak najbolji je planiranje zadataka i ciljeva koji nas čekaju za ostatak tjedna i onda sljedeći dan na posao dolazimo spremniji, motiviraniji i sa željom da odradimo što je više moguće u tom jednom danu.

Nakon laganijeg ulaska u radnu rutinu, spremniji smo dati sve od sebe jer iako imamo puno planova i želimo ih obaviti što brže i što efikasnije, također smo pod manjim pritiskom jer znamo da ako nešto i krene krivo, imamo još dovoljno vremena do kraja tjedna i zapravo ne moramo biti u žurbi.

A baš u trenucima kada znamo da imamo dovoljno vremena i da nismo pod pritiskom, imamo više motivacije za trud i natjecanje sa samim sobom, a ne s nametnutim rokovima.

Vrhunac tjedne motivacije i produktivnosti

Utorak je stvarno dan kada imam najviše ideja i motivacije, želim postići što više mogu kako bi ostatak tjedna mogla ići laganijim tempom, a opet znam da imam još puna tri dana za obavljanje svega što možda ipak neću stići, rekla nam je ekonomistica Andrea i tako potvrdila da doista i ima istine u tome da smo utorkom na vrhuncu tjedne produktivnosti.

Privikavanje koje nam je trebalo u ponedjeljak je iza nas, ali radni tjedan i dalje djeluje dovoljno svježe i tek na početku.

Također, preživljavanje ponedjeljka i rješavanje te psihičke barijere prelaska iz vikenda u novi radni tjedan stvara osjećaj da smo postigli puno i poticaj za utorak samo još više raste.

Još uvijek imamo tri puna dana do vikenda, tako da ne postoji osjećaj hitnosti i možemo se smireno fokusirati kako bismo maksimalno iskoristili svoje vrijeme.
Izazovi i prepreke sredinom tjedna obično su manje stresni jer znamo da ih imamo vremena riješiti prije petka.

Koji dan u tjednu smatrate najproduktivnijim?

glasova:

Utorak tako pruža optimalnu kombinaciju motivacije, jasno razrađenog plana i vremena preostalog u tjednu da doista i stignemo dovršiti sve što smo započeli.

Utorak je optimalna kombinacija uvjeta i motivacije Utorak je optimalna kombinacija uvjeta i motivacije (Foto: Getty Images)

Srijeda traje vječno Najomraženiji i najduži dan u tjednu ipak nije ponedjeljak

Žena i laptop Za što biste se odlučili da možete birati između povišice i kraćeg radnog tjedna?

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju