Adventski vijenac sastoji od četiri svijeće, a svaka od njih u sebi skriva posebnu simboliku te nam govori što bismo u tom tjednu trebali osvijestiti.

Ovu nedjelju palimo drugu adventsku svijeću zboog čega u nastavku donosimo simboliku koja se krije iza drugog plamena na adventskom vijencu.

Druga svijeća u prvi plan stavlja mir.

Iako je mjesec prosinac mnogima najdraži u godini, činjenica je da može biti i vrlo stresan. U nastojanju da odaberemo najbolje poklone, ispečemo savršene kolače ili postavimo bajkovite fotografije na društvene mreže, često možemo iskusiti frustraciju. Tome ne pomažu ni velike gužve u trgovinama, kaos u prometu ili očekivanja obitelji.

Prva adventska svijeća Koju simboliku skriva prva adventska svijeća?

No, važnije od toga što se događa oko nas je ono što se događa u nama. Na nama je da biramo kako ćemo reagirati na određenu situaciju. Ključ uspjeha krije se u tome da naučimo kako opraštati i sebi i drugima.

Ne moramo biti savršeni, a još manje očekivati od drugih da budu takvi. Otpustite (pre)visoka očekivanja i imajte na umu da bit blagdana nisu pokloni i savršenstvo nego stvaranje posebnih trenutaka koje ćemo zauvijek pamtiti.

Frustraciju, ljutnju i krivnju ostavite iza sebe. Duboko udahnite i prepustite se životu.

Predivni su! Pogledajte 30 adventskih vijenaca naših čitateljica Vlatka Grbčić Tajana Tomić Martina Logožar +26 Ana Cindrić Vinković

Najčarobnija mjesta zagrebačkog Adventa koja vrijedi posjetiti kad padne mrak Advent na Svačićevom strg u Zagrebu - 1 Advent na Svačićevom strg u Zagrebu - 2 Advent na Svačićevom strg u Zagrebu - 3 +8 Polarni san u tunelu Grič 2023. - 1

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju