Prošlog vikenda otvoren je Advent u Zagrebu i trajat će sve do 7. siječnja 2024. godine, a svojim božićnim ukrasima uljepšao je vizuru glavnoga grada. Božićne dekoracije najviše dolaze do izražaja kad padne mrak te se upale šarene lampice diljem zagrebačkih trgova i ulica.

Galerija Advent na Svačićevom strg u Zagrebu - 1 Advent na Svačićevom strg u Zagrebu - 2 Advent na Svačićevom strg u Zagrebu - 3 +8 Polarni san u tunelu Grič 2023. godine

Mjesečev vrt osvaja na prvi pogled. Pronađite ga na novoj lokaciji – s Gornjeg grada premješten je u park Ribnjak podno zagrebačke katedrale.

Središnji dio ovog prelijepog vrta je skulptura polumjeseca kipara Tomislava Hršaka i Mateja Vukovića, koji se nametnuo kao izvrsno mjesta za fotografiranje, a oduševljava i svjetlosna instalacija Mjesečevo cvijeće Jelene Petric.

Mjesečev vrt na zagrebačkom Adventu 2023. - 1 Mjesečev vrt na zagrebačkom Adventu (Foto: Mirna Marić)

U tunelu Grič i ove vas godine očekuje Polarni san nadahnut aurorom borealis i hladnim sjevernim prostranstvima. Ta umjetnička instalacija oponaša prolazak kroz ledenu špilju uz odgovarajuću zvučnu kulisu i atraktivnu izmjenu svjetlosti.

Prepustite se i bajkovitim prizorima koje treperave lampice stvaraju na Trgu kralja Petra Svačića, a koji je ove godine postao omiljena adventska destinacija za šetnju.

Advent na Svačićevom strg u Zagrebu - 1 Advent na Svačićevom trgu u Zagrebu Foto: Mirna Marić

Dakako, ne zaboravite doći i do Trga bana Josipa Jelačića te razgledati najveću okićenu jelku u gradu s crveno-bijelim dekoracijama koje nas podsjećaju na djetinjstvo.

Kako te čarobne lokacije zagrebačkog Adventa izgledaju kada se spusti mrak, provjerite u našoj fotogaleriji na početku teksta.

Matoš & mačke: Nova lokacija zagrebačkog adventa spremna je za najbolju zabavu Matoš i mačke donosi pregršt zabave na zagrebačkom adventu - 7 Matoš i mačke donosi pregršt zabave na zagrebačkom adventu - 4 Matoš i mačke donosi pregršt zabave na zagrebačkom adventu - 5 +6 Matoš i mačke donosi pregršt zabave na zagrebačkom adventu - 6

Hrvatske šalice Chia Cups uskoro će se moći kupiti i u trgovini u centru Zagreba Chia Cups Točkaste šalice Chia Cups imaju brojne obožavateljice - 4 Točkaste šalice Chia Cups imaju brojne obožavateljice - 1 +2 Točkaste šalice Chia Cups imaju brojne obožavateljice - 3

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju