Ako mislite da su parovi koji ne skidaju ruke jedni s drugih sretniji od vas i vašeg partnera, velike su šanse da ste u krivu. Istraživanje je otkrilo koliko često je potrebno voditi ljubav da biste imali najzdraviju vezu ili brak.

Na uzorku koji obuhvaća više od 30 tisuća osoba, tijekom gotovo 40 godina, provodilo se detaljno istraživanje o seksualnim navikama čiji su rezultati objavljivani u stručnom američkom časopisu Social Psychological and Personality Science.

Par u krevetu I žene i muškarci tvrde da je ovo najgora poza u seksu

Tema istraživanja bila je i intimnost između partnera, odnosno koliko je seksualni odnos povezan s njihovom srećom, zadovoljstvom i vezom općenito.

Istraživanje je pokazalo kako su parovi koji vode ljubav jednom tjedno puno sretniji i zadovoljniji od onih koji to čine puno češće ili pak onih koji se zabavljaju ispod plahti dva puta mjesečno ili rjeđe.

Par Istina ili mit? Žene tvrde da je ovaj tip muškaraca najbolji u seksu

Zadovoljstvo u vezi uspoređeno je i s bogatstvom, odnosno priljevom novca u obitelj. Pokazalo se kako više novaca u kući uzrokuje bolje raspoloženje i sreću, ali ipak manje od zadovoljstva koje donosi redoviti seks.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju