Hodanje je najlakši i najjednostavniji način fizičkog kretanja. Dokazano je da hodanje popravlja raspoloženje, štiti zdravlje te pomaže u mršavljenju i održavanju željene tjelesne težine. Provjerite koliko koraka u prosjeku napravite i je li to dovoljno da biste smršavjeli

Hodanje je esencijalni pomagač kod mršavljenja, održavanja željene tjelesne težine i kondicije. Hodanje čak može pridonijeti skidanju kilograma bez da mijenjate prehrambene navike.

'Hodanje je esencijalni pomagač kod mršavljenja, održavanja željene tjelesne težine i kondicije. Hodanje čak može pridonijeti skidanju kilograma bez da mijenjate prehrambene navike'

Studija je pokazala da su žene koje su u prosjeku napravile 3.520 koraka kroz dan (što je oko pola sata hodanja dnevno) izgubile više od 2 kilograma tijekom godine bez da su imalo mijenjale svoje prehrambene navike. Također im se štetno masno tkivo na trbuhu smanjilo za 12 posto.

Kako biste znali napravite li dovoljno koraka da biste smršavili, provjerite u niže navedenim podacima u kojima donosimo prosječan broj koraka koje napravite dok hodate i radite kućanske poslove.

1. PO MINUTAMA

1 minuta = 118 koraka

10 minuta = 1.180 koraka

30 minuta = 3.540 koraka

60 minuta = 7.080 koraka


2. PO KILOMETRIMA


1,6 kilometara = 2.000 koraka

4,8 kilometara = 6.000 koraka

8 kilometara = 10.000 koraka

12,9 kilometara = 16.000 koraka


3. PO KUĆANSKIM POSLOVIMA


Kupovina = 67 koraka

Brisanje poda = 101 korak

Usisavanje = 94 koraka

Rad u vrtu = 89 koraka


Savjet: Sitne promjene u svakodnevici mogu vam pomoći da povećate broj koraka koje napravite tijekom dana. Prije nego krenete kupovati, hodajte neko vrijeme po trgovini ili šoping centru. Na poslu koristite toalet na drugom katu. Kada obavljate dnevne obveze, parkirajte na najudaljenijem mjestu na parkiralištu i na najudaljenijem parkiralištu.

I dobra i kvalitetna dijeta može pridonijeti mršavljenju i poboljšanju zdravlja općenito, a evo i kojih je to 10 pravila svih dijeta koje donose rezultate.

Određenu hranu trebali biste jesti svaki dan ako vam je cilj gubitak suvišnih kilograma. Ovo su 3 namirnice koje morate jesti svaki dan ako želite smršavjeti.

Danijela Dvornik smršavjela je 14 kilograma zahvaljujući dijeti i promjeni stila života, transformirala je svoje tijelo i pokazala da žene i nakon 40. godine mogu promijeniti navike i izgledati najbolje. Donosimo 7 recepata Danijele Dvornik za skidanje 3 konfekcijska broja.