Takozvana koža dupina novi je trend u beauty svijetu.

Prema riječima vizažista, ovo je kombinacija sjajne i istovremeno super glatke kože koja se savršeno uklapa u ljetne mjesece i svojim nas izgledom stalno podsjeća na morske dane.

Slika nije dostupna Od 21 do 73 kn: Sedam drogerijskih korektora koji rade dobar posao

Slika nije dostupna Od 21,90 kn: 10 highlightera koji će istaknuti sve najbolje na vašem licu

Dio kozmetičke torbice koji je proteklih godina doživio procvat jest highlighter - trendovi su se mijenjali od izrazito blještavog do zdravog sjaja na našim obrazima, odnosno jagodičnim kostima.

Nastavno na to pojavio se i ovaj novi trend, koji također uključuje korištenje highlightera. "Kožu dupina" odlikuje skliska, svilenkasta i sjajna, ali ne pretjerano masna koža - glatka poput delfina.

Termin "koža dupina" skovala je vizašistica slavnih Mary Phillips, koja za postizanje tog izgleda preporučuje nizanje više sjajnih elemenata kako bi koža bila sjajna i blistava. Proizvod koji koristi, osim već spomenutog highlightera, je rumenilo.

Franck Coffee&Go kava Baršunaste i očaravajuće: Tri vrste kave koje će vas razbuditi u svakom trenutku

Po čemu se ova koža razlikuje od klasične sjajne kože? Ovdje, ako je vjerovati stručnjacima za make-up, nije samo bitan sjaj nego i osjećaj ljeta na koži. Cilj je dignuti se s vašeg kauča i izgledati kao da ste stigli s plaže gdje vas je okupalo sunce.

Činjenica da su za postizanje ovog izgleda dovoljni kozmetički proizvodi veliki je plus. Naravno, oni koji i inače imaju glatku i blistavu kožu puno će lakše dobiti željeni rezultat, ali on je moguć i kod svih drugih.

Bitno je da vam je koža lica pravilno hidratizirana. Prije nanošenja proizvoda obvezno nanesite i zaštitni faktor. Ovaj put proizvode za mat izgled ostavite po strani i jagodice naglasite pomoću tekućeg highlightera, a onda na obraze dodajte prozračno rumenilo kako biste dobili željenu boju.

Na društvenim mrežama poput Instagrama pomoću hashtaga #dolphinskin možete najbolje provjeriti kako konačan rezultat treba izgledati.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju