Grad Alcalá de Henares u blizini Madrida bio je domaćin dodjele najprestižnije španjolske književne nagrade "Miguel de Cervantes". Nagradu koja se dodjeljuje od 1975. godine i nosi ime legendarnog španjolskog pisca, dodjeljuje španjolsko Ministarstvo kulture i športa.

Galerija Španjolski kraljevski par na dodjeli nagrade Miguel de Cervantes Luis Mateo Díez u društvu kraljice Letizije Kraljica Letizia nosi torbu brenda Hugo Boss +4 Kraljica Letizia u salonkama brenda Massimo Dutti

Dobitnik nagrade za 2023. godinu je književnik Luis Mateo Díez, a priznanje mu je osobno uručio španjolski kraljevski par.

Letizia i Felipe ne propuštaju ovu važnu prigodu, a kraljica je tradicionalno ispoštuje i elegantnom odjevnom kombinacijom.

Luis Mateo Díez u društvu kraljice Letizije Luis Mateo Díez u društvu kraljice Letizije (Foto: Profimedia)

Ovaj put odlučila se za decentnu haljinu od tvida s tričetvrt rukavima rašivenih rubova, a uz nju je odabrala svoje nove omiljene salonke. Otkako ima problema s Mortonovim neuromom, stanjem koje se očituje iznenadnom pojavom bola u prednjem dijelu stopala, Letizia više ne nosi obuću s vrtoglavo visokim potpeticama.

Kraljica Letizia u salonkama brenda Massimo Dutti Kraljica Letizia u salonkama brenda Massimo Dutti (Foto: Profimedia)

Modeli ravnih potplata sve češće su dio njezinih kombinacija, a bira i salonke s potpeticom umjerene visine. Takav je i crni "slingback" model brenda Massimo Dutti u kojem je došla na dodjelu.

Salonke brenda Massimo Dutti koje voli kraljica Letizia Salonke brenda Massimo Dutti koje voli kraljica Letizia (Foto: Massimo Dutti)

Salonke s potpeticom od 6,5 centimetara prvi put je nosila krajem svibnja prošle godine u sklopu obilježavanja Svjetskog dana Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, u kombinaciji sa živopisnom haljinom brenda Philippa 1970.

Kraljica Letizia u salonkama brenda Massimo Dutti Kraljica Letizia u salonkama brenda Massimo Dutti (Foto: Profimedia)

U međuvremenu ih je nosila u raznim prigodama i spajala sa svim odjevnim komadima, od elegantnih i ležernih haljina do odijela.

Kraljica Letizia u salonkama brenda Massimo Dutti Kraljica Letizia u salonkama brenda Massimo Dutti (Foto: Profimedia)

Kraljica Letizia Ogromna promjena u stilu kraljice Letizije - sviđaju li vam se cipele koje sada nosi?

Kraljica Letizia Pa koliko ih ima?! Nakon 20. para prestali smo brojiti omiljene sandale kraljice Letizije

Kraljica Letizia u Hugo Boss odijelu - 4 Kraljica Letizia: Odijelo u najpopularnijoj boji i cipele s otvorenom petom za tako elegantno izdanje

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju