Cvjetova u divnim nijansama pastelnih boja, gerberi pobuđuju pozitivne emocije i dobro raspoloženje.

 

Poznato je oko sto različitih vrsta gerbera, a najčešće dolaze u nekoliko boja te svaka od njih simbolizira nešto. Žuti gerberi simboliziraju veselje, crveni strast i energiju, narančasti su simbol zdravlja i života, dok bijeli gerberi predstavljaju smireni um, a ružičasti ljupkost i bebrižnost.

Cvjetova u divnim nijansama pastelnih boja, gerberi pobuđuju pozitivne emocije i dobro raspoloženje

Gerberi se općenito smatraju simbolom nevinosti, ljepote i čistoće.
Nezahtjevni gerberi izuzetno su laki za uzgoj i ne traže preveliku njegu i brigu. Ovo cvijeće voli sunčana i topla mjesta te iznimno dobro podnosi velike vrućine tijekom ljeta. Samo treba pripaziti da se zemlja nikada potpuno ne isuši te ju je potrebno stalno održavati vlažnom, ali tek s toliko vode koliko je potrebno da zemlja ne postane potpuno suha.

10 cvjetnih ukrasa za Uskrs koje možete napraviti sa stvarima koje imate kod kuće Cvjetni ukrasi za Uskrs Cvjetni ukrasi za Uskrs Cvjetni ukrasi za Uskrs +6 Cvjetni ukrasi za Uskrs

Slika nije dostupna Gdje kupiti cvijeće? Doznajte koji OPG-ovi dostavljaju sadnice

Gerber raste u obliku grmića, 20 do 40 centimetara u visinu i 30 do 45 centimetara u širinu. Najčešće se koristi kao rezano cvijeće te je na petom mjestu najčešće korištenih rezanih cvjetova u svijetu (nakon ruža, karanfila, krizantema i tulipana).

Tuliipan Jedva smo ih dočekali: 10 ideja kako naglasiti svu ljepotu tulipana

Ideje za aranžiranje gerbera u domu pronađite u fotogaleriji na početku teksta.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju