Dragana Bunčić Marić željela je da njezinoj obitelji, kćerkici Sari i suprugu Nikoli prvo proljeće u kućici u srcu Turopolja bude posebno. Uredila je dvorište prepuno najljepšeg cvijeća, a najviše je ponosna na novo ruho stare hrđave sijačice koja sada krasi ulaz u dvorište.

Galerija

 

Cvijeće, malo bijele boje, pokoje drvo i jako puno ljubavi. Tako je nastala i još je u nastajanju naša kućica u cvijeću u srcu Turopolja. Kako za mene kuća nije kuća ako nema cvijeća, odlučila sam posaditi sve vrste koje nađem i koje mi se svide kod teta na tržnici, priča Dragana Bunčić Marić.

Dragana Bunčić Marić za vrlo malo novca uredila je svoje dvorište iz snova

I tako je krenulo, cvijetak po cvijetak, da bi na kraju Dragana posadila više od 150 sadnica cvijeća.

Nova sam u ovome, mlada, prvi put sadim, ali puno ljubavi ulažem u svaki cvijet, i sve se primi što god posadim, zadovoljno će Dragana. Po trgovačkim centrima stalci za cvijeće, gredice i slične potrepštine za sadnju poprilično su skupi pa je Dragana uz suprugovu pomoć odlučila sve napraviti sama.

Tako smo složili par daščica i nastale su lojtrice za cvijeće; sve teglice koje vidite su obojane bijelom i ljubičastom bojom, tek par ih je kupljeno gotovo. Od palete koja je bila za smeće također sam napravila predivan stalak, a bila je potrebna samo bijela boja.

Dva velika debla su bila predodređena za pilanje, ali kada sam ih vidjela rekla sam da oni moraju krasiti ulaz u dvorište, u kojima će biti cvijeće, opisuje mama uskoro jednogodišnje Sare. Ipak, najviše je ponosna na novo ruho stare hrđave sijačice stare preko trideset godina.

Mlada obitelj uredila je svoju kućicu u cvijeću u srcu Turopolja - 12
Dragana je uredila i staru hrđavu sijačicu koja sada krasi ulaz u dvorište (Foto: Dragana Bunčić Marić)

Dva dana sam ju uljepšavala, šmirglala i bojala, a sada krasi naš ulaz u dvorište, otkriva.

Pelargonije, surfinije, petunije, zvončiće, ivančice, maćuhice, verbene, begonije, pustinjsku ružu, karanfile - svega ćete pronaći u Draganinom dvorištu.

Eto, potrebno je zapravo vrlo malo novca, a jako puno volje i ljubavi da biste ostvarili svoj san, a moj je bio kućica u cvijeću, kaže Dragana Bunčić Marić.

Mlada obitelj uredila je svoju kućicu u cvijeću u srcu Turopolja - 15
Uz pomoć par daščica nastale su preslatke lojtrice za cvijeće (Foto: Dragana Bunčić Marić)