Pjevačica i poduzetnica Lana Jurčević prošle je godine postala majka. Rodila je djevojčicu krajem studenog u Petrovoj bolnici u Zagrebu, a lijepu je vijest podijelila na svom profilu na Instagramu.

Od rođenja malene pa sve dosad Lana nije govorila o imenu koje su ona i njezin partner Filip Kratofil odabrali za kćer, a sada je napravila iznimku i objavom na Instagramu dala naslutiti o kojem se imenu radi. Uz objavu ružičastog lotusa Lana je napisala kako su kćer nazvali baš po tom cvijetu.

Naša curica ima isto ime kao ovaj predivni i čarobni cvijet koji raste iznad vode na jezerima. To smo zapravo saznali tek kasnije, nakon što smo odlučili da će se tako zvati, a toliko sličnosti ima s tim cvijetom i simbolike uz ono što smo prošle nas dvije da je to nevjerojatno…

Nikad prije nismo čuli za to ime i tim više cijela je priča još posebnija. Kad sam počela pretraživati na internetu, naježila bih se svaki put kad bih naišla na nešto što objašnjava ili samo ime ili cvijet.

To je sigurno sve unaprijed određeno i zapisano tamo Gore. Pozdravljamo vas nas dvije i jedva čekamo da se upoznate, napisala je Lana i potaknula nagađanja u komentarima ispod objave.

Dok su neki pratitelji pretpostavili da malena nosi ime Lota, drugi su pak zaključili da bi mogla biti Mayla Lilly, ali Lana nije potvrdila niti jedno od tih nagađanja. Tek je kratko odgovorila onima koji su kritizirali njezinu tajnovitost napisavši da je i ta objava veliki korak za njih.

Duboko značenje cvijeta koji simbolizira snagu

Nježni, a tako snažni cvijet nosi duboku simboliku u raznim kulturama svijeta, a sve ih povezuje čistoća, obnova, ženstvenost i ponovno rođenje te pobjeda teških životnih trenutaka, kao što je bila njezina rizična trudnoća.

Lotus je vodeni cvijet, poznat i kao cvijet Nila, a najzanimljiviji detalj vezan za njega jest to što mu sjemenke mogu niknuti nakon nekoliko stotina godina – kad ih priroda najmanje očekuje. Upravo zbog te simbolike lotos je inspiracija za razna imena diljem svijeta, a u nastavku možete pročitati o kojim se imenima radi.

Padma, ime inspirirano hinduističkom tradicijom, utjelovljenje je ljepote, šarma i snage i sanskrtska je riječ za lotus.

Kamala, internacionalno ime koje u prijevodu znači lotus ili vrt, vezano za hinduističku božicu Lakshmi.

Lin, kratko kinesko ime jedno je od popularnijih na tom području, a u doslovnom prijevodu također znači 'lotus'.

Nalini, ime indijskog podrijetla koje nosi značenje 'slatki lotus'.

Pema, baš kao što su Vanja ili Saša, jest uniseks ime vrlo popularno u Tibetu, a doslovno prevedeno također znači 'cvijet lotusa'.

Lana Jurčević Lana Jurčević iskreno o rizičnoj trudnoći: "Nitko nije znao ishod, iako su nam prognoze bile - nikakve"

Tamara, ime koje je popularno u Hrvatskoj, zapravo dolazi iz malajalamskog jezika i također označava cvijet lotusa.

Dirljive poruke upućene Lani Jurčević: "Dan danas mi zvone zvukovi inkubatora u glavi..." Lana Jurčević Lana Jurčević Lana Jurčević +7 Lana Jurčević

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju