Koliko ste puta tijekom odrastanja čuli rečenicu "ako budeš pila kavu, narast će ti rogovi", "ako ne budeš dobra, Djed Mraz ti neće donijeti poklon", "ako nastaviš biti zločesta, odvest će te babaroga"?

Kada im ponestane sredstava za "borbu", mnogi roditelji posegnu za malim ili malo većim lažima kako bi se dijete ponašalo onako kako oni žele, kako bi ga oduvjerili od nečega, kako bi pojelo ručak, kako ne bi progutalo "smrtonosnu" žvaku...

I dok su mnogi među nama odrasli u strahu od rogova do čijeg rasta dovodi ispijanje kave, neki roditelji bili su mnogo kreativniji, a imali su i pomoć sa strane u obliku baka, djedova, teta, ujaka...

Dokaz su za to i ispovijesti o roditeljskim lažima koje smo prikupili, a koje možete pročitati u nastavku.

LAŽI I MLIJEČNI ZUBI

Sjećam se da su me jednom ulovili u nekoj maloj laži baš u vrijeme kada su mi prvi mliječni zubi počeli ispadati. Tata je iskoristio priliku i ispalio da će mi svaki put kad nešto slažem ispasti po jedan zub. Ja sam bila uvjerena da je to živa istina. Sram me priznati do koje godine sam vjerovala da je u pravu.

Mama i kći u filmu Mamma Mia Prstom kupite mrvice s poda? Istraživanje otkrilo u kojoj se dobi pretvaramo u naše mame

Poruke "Kak da čovjek zna kaj mu je?" Zavirili smo u urnebesne poruke mama i tata

OPASNA MINERALNA

U mojoj obitelji djeca nisu smjela piti mineralnu vodu, a roditelji su nam je zabranjivali prijeteći da ćemo se pretvoriti u mjehuriće, odletjeti i nikad više nećemo naći put do kuće. Kad smo bile zločeste, zaprijetili su da će nas odvesti policajci.

GRAŠAK I FUĆKANJE

Baka mi je govorila da ću ako jedem grašak bolje fućkati. Nisam znala fućkati, a mrzila sam grašak.

ALERGIJA NA MAČKE

S 22 godine sam udomila mačka, ali uz dozu opreza jer sam alergična na mačju i pseću dlaku. I tako dođem svojima u posjet i komentiram s mamom kako mi je super s mačkom u stanu jer mi uopće ne izaziva alergiju i baš me to čudi. Mami je još čudnije zašto bi mi uopće izazivao reakciju. Nakon što smo se mama i ja već dobrih pola sata svađale oko toga kako ona ne zna da sam ja jadna jako alergična na životinje, a baš ih volim, tata odluči priznati da mi je dok sam bila dijete rekao da sam alergična na pse i mačke jer sam konstantno po ulici grlila i ljubila svaku životinju koju sam vidjela, pa da ih prestanem 'navlačiti' po rukama.

KAVA, ŽVAKA, GRIMASE

Ako piješ kavu, narast će ti rep. Ako progutaš žvakaću, zalijepit će ti se crijeva. Ako praviš grimase, ostat ćeš takav.

POSLJEDICE GLEDANJA U KRIŽ

Ako gledaš u križ, oči će ti zauvijek ostati tako.

Iako je najlakše planuti, ponekad je dobro stisnuti dugme za pauzu (Foto: Getty Images) Odgoj djeteta: Pet jednostavnih koraka zbog kojih nećete reći nešto što ćete požaliti

STRAŠNI HABA

Mom malom nećaku smo kad je bio manji govorili da će po njega doći Haba ako bude zločest. Haba je prijatelj mog tate kojeg se dijete zbog toga bojalo do prije dvije godine dok mu nismo obznanili da je to bila čista laž. Isti dan je saznao da ne postoji ni Djed Mraz, Zubić Vila i ostali. Ukratko, u jednom danu smo mu srušili cijeli svijet.

VELIKA LAŽ

Samo ti uči i završi školu i sve će onda biti dobro.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju