S glazbenom ostavštinom legendarnog američkog glazbenika Jima Morrisona koji je rođen 8. prosinca 1943. svi su upoznati, ali rijetki znaju da je ostavio trag i u modi.

 

Modni stručnjaci slažu se da nitko nikada nije nosio kožnate hlače onako kako ih je nosio Jim Morrison. One se smatraju ultimativnim odjevnim komadom rock 'n' roll zvijezdi, a frontmen grupe "The Doors" popularizirao je hrabri uski model koji prianja uz tijelo.

Ray Manzarek, klavijaturist benda, jednom prilikom ispričao je kako je Jim nabavio svoje prve kožnate hlače.

S glazbenom ostavštinom legendarnog američkog glazbenika Jima Morrisona svi su upoznati, ali rijetki znaju da je ostavio trag i u modi

Dvojac se uputio u trgovinu na Beverly Hillsu koja se bavila proizvodnjom i prodajom odjevnih komada napravljenih od kože, ali nisu izrađivali hlače.



Jim je primijetio kožu koja se koristila za izradu rukavica i pitao krojača u trgovini može li mu ipak napraviti hlače i skrojiti ih po uzoru na njegove Levisice. Nakon prvotnog nećkanja i objašnjavanja da odabrana koža nije prikladna za to, krojač je ipak pristao na Jimov zahtjev.

Izgledale su fantastično. Savršeno su mu pristajale. Bile su poput zmijske kože. Izgledao je kao zmija. Odjenuo je te hlače i od struka nadolje izgledao je kao crna mamba. To je bio početak vladavine Jima Morrisona kao seks simbola. To je bilo to. Sve žene koje su ga vidjele nakon toga jednostavno su se zaljubile u njega, ispričao je Ray.



Osim kožnatih hlača, Jim je volio jakne od istog materijala, a ispod nje bi često nosio običnu košulju ili ono što su najviše voljele njegove obožavateljice – ništa.

Njegov stil odijevanja i danas je inspiracija brojnim proizvođačima kožnate odjeće koji izrađuju komade po uzoru na legendarnog glazbenika.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju