Početkom prosinca institut za boje Pantone objavio je naziv boje koja će obilježiti 2019. godinu. Podsjetimo, radi se o koraljnoj boji, točnije nijasni "Living Coral 16-1546" koju su opisali kao društvenu, nježnu i punu duha.

  Galerija Detalji poput jastuka u koraljnoj boji \ Ukrasite vaš dom umjetničkim djelom ili fotografijom koja sadrži koraljnu boju +3 Topla dekica u koraljnoj boji je dobra ideja

Nijanse koje ovaj institut "odobri" u pravilu postaju hit u uređenju interijera pa će se u 2019. bez imalo sumnje u mnogim domovima naći mjesta za koraljnu boju.

Dizajnerica interijera Davorka Jurić rekla nam je da će interijeri koji u 2019. budu implementirali tu boju dobiti na "mekoći i nježnosti prostora".

Uz postojeću sivu koja je već godinama aktualna napokon će interijeri postati ženstveniji, a dodatnu dinamiku prostora dobit ćemo postavljanjem manjih detalja u nježno plavoj nijansi, objasnila je.

Dotaknula se i malih trikova pomoću kojih koraljnu boju možete unijeti u interijer.

Većina vas ima bež, sivu ili antracit garnituru u dnevnom boravku. Dovoljno je na nju postaviti dva do tri ukrasna jastučića u toj boji, keramičku vazu u svjetloplavoj boji pozicionirajte na stolić sa strane, a na klub stoliću neka se nalazi mali pladanj ili svijećnjak u koraljnoj nijansi. Vaš prostor odmah će dobiti ležerniju i ugodniju notu, rekla je ova dizajnerica.

Detalji poput jastuka u koraljnoj boji Detalji poput jastuka u koraljnoj boji (Foto: Living4media)

U nastavku pročitajte i primjere korištenja koraljne boje u domu koje smo mi izdvojili.

1. "Statement" zid

Oni nešto hrabriji posegnut će za bojom i kistom i jedan od zidova u domu obojati u koraljnju boju. Statement zid u vašem stanu je onaj koji je tu da plijeni pozornost i vašem domu da određenu dozu karaktera - a vjerujemo da će koraljni zid odraditi zadatak.

\ \"Statement\" zid u koraljnoj boji (Foto: Living4media)

2. Umjetničko djelo ili fotografija s koraljnim nijansama

Koraljna boja je emotivna boja koja izaziva osjećaj mira. Jedan od načina da u vašem domu stvorite inspirativno okruženje je pomoću umjetničkog djela koje uključuje ovu boju.

Jednu takvu sliku objesite i u vaš radni prostor jer će poslužiti kao kreativno nadahnuće.

Ukrasite vaš dom umjetničkim djelom ili fotografijom koja sadrži koraljnu boju Ukrasite vaš dom umjetničkim djelom ili fotografijom koja sadrži koraljnu boju (Foto: Getty Images)

3. Tekstil

Još jedan način da koraljnoj boji osigurate mjestu u svom domu je pomoću tekstila. Eksperimentirajte s ručnicima, zastorma, sagovima... Tu su i neizbježne dekice. Odvažite se i svom krevetu priuštite koraljni makeover kako biste navečer utonuli u san okruženi umirujućim, optimističnim i prirodnim tonovima.

Ako je to ipak previše koraljne boje za vas, dovoljna će biti i dekica koju ćete prebaciti preko svog kauča i koja će spremno čekati filmske večeri uz kokice i topli kakao.

Topla dekica u koraljnoj boji je dobra ideja Topla dekica u koraljnoj boji je dobra ideja (Foto: Getty Images)

4. Cvijeće

Osim što izgleda lijepo, cvijeće u domu djeluje umirujuće na oči, potiče kreativnost, poboljšava raspoloženje pa čak i smanjuje stres. Cvijeće koraljnje boje, poput ruža ili božura, još je jedan način da ovu boju uklopite u vaš dom.

Ponuda ukrasa za dom u koraljnoj boji Keramička šalica Odeata HM Home košara za odlaganje s koraljnim detaljima, 14,99 funti (126 kn) Jysk ukrasni jastuk, 60 kn +2 Zara Home podmetač, 39 kn

5. Koraljna boja u kuhinji

Kuhinja je prostor u kojem smišljamo kreativna jela, koja prate jednako kreativne kolekcije posuđa za kuhanje i pribora za jelo. 2019. godina neka bude godina u kojoj ćete u sve to dodati koraljne nijasne.

Kupite lonce, tave, šalice i druge komade u koraljnoj boji koji će dodatno oživjeti vašu kuhinju.

U vašoj kuhinji neka se nađe posuđe koraljne boje U vašoj kuhinji neka se nađe posuđe koraljne boje (Foto: Getty Images)

6. Koraljna boja u ormaru

Na kraju, još jedno mjesto koje u vašem domu koje možete začiniti koraljnom bojom je vaš ormar. jer unuštrašnost ormara također je dio vašeg doma.

Neka se zato na vašim vješalicama nađe barem jedan komad u ovoj optimističnoj nijansi. To može biti koraljni sako ili kaput, džemper, čarape, haljina ili modni dodaci koji će upotpuniti vaš izgled.

Pogledajte i pet načina na koje češeri mogu biti ukras tijekom cijele godine.

Priuštite si i neki odjevni rpedmet u boji 2019. Priuštite si i neki odjevni rpedmet u boji 2019. (Foto: Getty Images)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju