Mnogima je ljeto godišnje doba u kojem se odlučuju na radikalne rezove, barem kada je u pitanju kosa, jer nema boljeg vremena za micanje kose s leđa od ljeta i ljetnih vrućina.

Za one koji su posebno vezani za svoje duge vlasi ovaj potez je poprilično hrabar, međutim postoje frizure koje ga olakšavaju, a jedna od njih je bob dužine do ključne kosti jer je idealna ljetna frizura za sve koji žele nešto kratko, ali ipak ne prekratko.

Razlika između klasičnog boba i boba dužine do ključne kosti je ta da je prvi uvijek iznad ramena.

Ova frizura veliki je hit i među holivudskom elitom pa su mnoge zvijezde u posljednje vrijeme skratile svoju kosu upravo na ovu dužinu. Frizer slavnih, Harry Josh, rekao je kako je veliki plus ove frizure činjenica da ćete kosu i dalje moći svezati u rep. On će biti nešto kraći, ali bit će moguć, a mogućnost vezanja kose u rep mnogima je jako bitna u ljetnim mjesecima.

Gigi Hadid s bež nijansom kose Bez greške: Četiri boje kose koje pristaju baš svakom tenu

Slavne brinete s plavim pramenovima - 5 Efekt osunčane kose: 10 dokaza da smeđa kosa obožava plave pramenove

Osim što je duža od klasičnog boba, ova frizura je i slojevitija, a vrhovi su "mekši" i cijelom izgledu daju dodatnu dozu privlačnosti, umjesto krutog izgleda koji donosi bob u stilu Anne Wintour.

O ovoj frizuri razgovarali smo i s Nikolinom Perković iz frizerskog studija Nikas.

Ona se također slaže da je bob frizura ove duljine odlično osvježenje za duge kose jer je kosa još uvijek dovoljno duga kosa za povezati je u rep ili za napraviti valove. A i održavanje je, kaže, jako lagano.

Uz pomoć sea salt spreya ili malo pjene možete dobiti nestašne valove, rep možete ukrasiti lijepom maramom, zanimljivom kopčom ili sve dignuti u nestašnu punđicu.

Bilo da vam je kosa ravna ili valovita super će izgledati u dužini do ključne kosti, a prilikom šišanja je bitno napraviti teksturu u vrhovima kako bi ona što mekse i slučajnije padala, dodala je.

Ako vas treba još malo pogurnuti da se odlučite na ovaj korak, u nastavku pogledajte kako ovu frizuru nose slavne dame.

A POGLEDAJTE I:

Inspiracija za promjenu: 12 poznatih žena koje su skratile kosu uoči ljeta Mandy Moore Kim Kardashian Jenna Dewan +7 Charlize Theron


 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju