Već krajem veljače Ljiljana Kristić iz Bjelavića u Bosni i Hercegovini krene uređivati svoje dvorište kako bi početak proljeća dočekalo u punom cvatu, uz mnoštvo prelijepog, šarenog cvijeća. Ove godine uredila je i mali, ljupki cvjetnjak koji osvaja svojim šarmantnim izgledom, složen u obliku trokuta.

Galerija

Svoj mini cvjetnjak Ljiljana Kristić složila je od kamenja posloženog tako da tvori oblik trokuta te u njega zasadila jaglace i maćuhice. Tako je nastala mala cvjetna rapsodija u ljubičastoj, žutoj i nekoliko nijansa crvene boje, a ono što Ljiljaninu cvjetnjaku daje dodatan šarm jest polegnuta tegla pa se čini kao da se cvijeće izlijeva iz nje. Trend dekoriranja s prevrnutom teglom u proljeće se može vidjeti u mnogim dvorištima i prizor je koji privlači pažnju kako slučajnih prolaznika, tako i ukućana.

Noću i rano ujutro još je uvijek dosta hladno pa Ljiljana svoj cvjetnjak preko noći prekriva najlonom kako bi zaštitila cvijeće od mraza.

Kuća kraj Varaždina u kojoj su žuti detalji stvorili najljepši proljetni ugođaj

Mali cvjetnjak zauzima tek djelić Ljiljanina dvorišta koja nam kaže kako je još rano pa je dvorište tek krenula uređivati za toplije dane. Kroz neko vrijeme uredit će i cvjetnjak u kojem sadi samo jednu vrstu cvijeća, njoj omiljenog – ljiljane. Ima tu i orhideja, žutih ruža i ostalih krasotica - jedan pravi cvjetni raj.

Prelijepi mini cvjetnjak Ljiljane Kristić iz Bjelavića u Bosni i Hercegovini - 8
Dom Ljiljane Kristić iz Bjelavića pun je najljepšeg cvijeća i biljaka (Foto: Privatne fotografije)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju