Već krajem veljače Ljiljana Kristić iz Bjelavića u Bosni i Hercegovini počinje uređivati svoje dvorište kako bi početak proljeća dočekalo u punom cvatu, uz mnoštvo prelijepog, šarenog cvijeća. Ove godine uredila je i mali, ljupki cvjetnjak koji osvaja svojim šarmantnim izgledom, složen u obliku trokuta.

Svoj mini cvjetnjak Ljiljana Kristić složila je od kamenja posloženog tako da tvori oblik trokuta te u njega zasadila jaglace i maćuhice. Tako je nastala mala cvjetna rapsodija u ljubičastoj, žutoj i nekoliko nijansa crvene boje, a ono što Ljiljaninu cvjetnjaku daje dodatan šarm jest polegnuta tegla, pa se čini kao da se cvijeće izlijeva iz nje. Trend dekoriranja s prevrnutom teglom u proljeće se može vidjeti u mnogim dvorištima i prizor je koji privlači pažnju i slučajnih prolaznika i ukućana.

Noću i rano ujutro još je uvijek prilično hladno, pa Ljiljana svoj cvjetnjak preko noći prekriva najlonom kako bi zaštitila cvijeće od mraza.

Slika nije dostupna Ljupki proljetni zečići koji nastaju u Belišću, a naročito slatko izgledaju u paru

Slika nije dostupna Made in Nova Gradiška: Dražesni proljetni vjenčići i patuljci koji se kupuju i u paru

Mali cvjetnjak zauzima tek djelić Ljiljanina dvorišta, a ona nam kaže kako je još rano, pa je dvorište tek počela uređivati za toplije dane. Kroz neko vrijeme uredit će i cvjetnjak u kojem sadi samo jednu vrstu cvijeća, njoj omiljenog – ljiljane. Ima tu i orhideja, žutih ruža i ostalih krasotica - jedan pravi cvjetni raj.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju