Predivne orhideje cvijet su koji pravilnu brigu i njegu svojom ljepotom vraća još deset puta toliko. A taman kad pomislimo da smo upoznali sve trikove za njihovu dohranu, pojavi se još jedan.

Galerija Orhideje Orhideje Orhideje +6 Orhideje

Vaš novi tajni sastojak za lijepe i zdrave orhideje pristaje i uz nadolazeće uskrsno vrijeme, a riječ je ljuskama jajeta.

Naime, ljuske jajeta bogate su kalcijem i kalijem koji će ojačati stanične stijenke vaših orhideja te ih tako očvrsnuti i učiniti otpornijima na štetne i nepovoljne vanjske utjecaje, ali i zaštititi od truljenja korijena.

Također, nakupljat će se i manje soli, a cvjetovi vaših orhideja bit će još raskošniji i otpornije te će duže trajati.

Ovo prirodno gnojivo priprema se vrlo jednostavno, najbitnije je da ljuske dobro posušite, na suncu će im za to biti dovoljan jedan dan. Suhe ljuske samo zdrobite u mužaru ili stavite u vrećicu i istucite batom za meso dok ne dobijete fini prah.

Orhideje Orhideje (Foto: Living4media)

Jednostavna dohrana

Možete ih i usitniti rukama (u rukavicama) pa tako usitnjene staviti u blender i također pretvoriti u prah.

Tako pripremljen prah možete jednom ili dvaput mjesečno pomiješati s vodom kojom zalijevate vaš cvijet, jak je pa je dovoljna jedna čajna žličica.

Osim praha, od ljuski jajeta možete napraviti i posebnu vodu kojom ćete zaliti vašu biljku.

Ljuske od nekoliko jaja kuhajte u litri vode oko pola sata pa tu vodu dodajte vodi kojom inače zalijevate orhideje otprilike jednom ili dvaput mjesečno, bit će dovoljne oko dvije jušne žlice.

Rižina voda, voda od kore banana, zeleni čaj, cimet – sve su to namirnice koje će doprinijeti isticanju prirodne raskoši orhideja i omogućiti da vaša kućna cvjetna oaza izgleda jednostavno čarobno. No naravno, uvijek su dobrodošli i neki novi savjeti i ideje pa se nadamo da će vaše rascvjetane ljepotice voljeti i ovu.

Orhideje Orhideje (Foto: Living4media)

Neobična orhideja koja izgleda poput papučice, a miriše na marelice Papučica, latinskog naziva Calceolaria, jedna je od najposebnijih europskih orhideja - 6 Papučica, latinskog naziva Calceolaria, jedna je od najposebnijih europskih orhideja - 2 Papučica, latinskog naziva Calceolaria, jedna je od najposebnijih europskih orhideja - 3 +4 Papučica, latinskog naziva Calceolaria, jedna je od najposebnijih europskih orhideja - 1

Elegantne i profinjene: 10 najpopularnijih vrsta orhideja koje će uljepšati vaš dom Orhideja naslovna Orhideje - 2 Orhideje - 3 +9 Orhideje - 4

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju