U ljetnim mjesecima brodići iz dubrovačke stare Gradske luke neumorno voze posjetitelje na otočić Lokrum. Nakon desetak minuta vožnje stiže se na čarobno izletiše i kupalište za sve one koji žele odmoriti u netaknutoj prirodi.

Otok Lokrum i njegovih 0,7 kilometara kvadratnih su spomenik prirode i krajobrazne arhitekture. Veći dio otoka prekriven je gustom vegetacijom, ali tu je i samostanski kopleks iz 11. stoljeća, tvrđava Royal s koje se pruža divan pogled na Dubrovnik, kao i botanički vrt.

Morska ljuljačka u mjestu Jadranovo na Kvarneru Morska ljuljačka na Kvarneru na kojoj se svi žele fotografirati ovoga ljeta

Na Lokrumu ćete uživati i u suncu, mirisu šume i tirkiznim plažama. Ono čega vam neće nedostajati su najljepše uspomene, a jedna od lokacija na kojoj se mnogi žele fotografirati je jedinstvena stijena smještena uz Mrtvo more, svojevrsno jezerce morske vode koje se probilo na kopno.

Plaža Pasjača u selu Popovići, Konavle 10 najromantičnijih plaža na hrvatskoj obali

Da se radi o najljepšoj kamenoj kulisi uvjerit ćete se gledajući fotografije u nastavku teksta, a ako vas put odvede do Lokruma znate što vam je činiti.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju