Ako u svoj dom želite unijeti malo sreće, to možete učiniti pomoću jedne zanimljive biljke. Soleirolia soleirolii, kućna sreća, bebine (ili anđeoske) suze te majka tisuću djece, samo su neki nazivi ove predivne biljke.

Galerija Biljka kućna sreća Biljka kućna sreća Biljka kućna sreća +5 Biljka kućna sreća ima puno naziva, a jedan od njih je i

Prema feng shui-ju, kućna sreća u dom unosi pozitivnu energiju koja će osigurati sreću cijeloj obitelji. 

Baš je zato ova predivna biljka savršen poklon za dragu osobu jer ima jasnu simboliku: Ako nekome u dom donesete kućnu sreću, želite mu sve najbolje i s njime nastojite podijeliti svoju pozitivnu energiju.

Puzava biljka s mnoštvom sitnih zelenih i srcolikih listova, na prvi pogled izgleda poput mahovine, a zapravo dolazi iz porodice kopriva. Kućna sreća raste u obliku malog grma, dolazi iz Sardinije i laka je za održavanje.

Ovoj biljci ne treba puno svjetla. Odlično će se razvijati na sjenovitim mjestima, a najbolje će rasti pokraj prozora koji je okrenut prema sjeveru. Za njezin optimalan rast, najbolje joj odgovara temperatura od 15 stupnjeva °C.

Višegodišnja zeljasta biljka savršen je ukras u vazi i lijepo će se uklopiti u svaki interijer.

Idealna je za viseće tegle i odlična je zelena baza koju možete kombinirati s nekim drugim biljkama, koje imaju nešto izraženije cvjetove. Tijekom ljeta kućna sreća cvjeta malim, bijelim cvjetovima.

Pod imenom kućna sreća, krije se još jedna zanimljiva biljka. Na prvi pogled ista, koraljna mahovina (Nertera granadensis) ipak se razlikuje od njezine rođakinje Soleirolie soleirolii.

Koraljnu mahovinu krase upečatljive bobice u koraljno crvenoj boji, koje ne mogu proći nezamijećeno.

Kućna sreća s bobicama, daje plod u svibnju i lipnju. Kad se plod osuši, možete sačuvati sjemenke i ponovno posaditi ovu predivnu biljku.

Tako dobra tegla s AliExpressa u kojoj cvijeće izgleda poput frizure Vaza s AliExpressa u obliku glave Vaza s AliExpressa u obliku glave Vaza s AliExpressa u obliku glave +5 Vaza s AliExpressa u obliku glave

"Biljka ljubavi" koja cvjeta samo jednom i čisti zrak od toksina Tilandsija, biljka ljubavi Tilandsija, biljka ljubavi Tilandsija, biljka ljubavi +8 Tilandsija, biljka ljubavi

Zahtjeva istu brigu, kao i kućna sreća koju smo prvu spomenuli, a u nastavku pročitajte još nekoliko savjeta koji će vam pomoći da ove biljke što dulje krase vaš dom.

  • Listovi ovih zanimljivih biljaka ne bi trebali dolaziti u doticaj s vodom pa ju je najbolje zalijevati tako da vodu stavite u podmetač od posude.
  • Optimalna temperatura vode za zalijevanje kućne sreće je 20 stupnjeva.
  • Temperatura i vlažnost su faktori koji najviše utječu na kućnu sreću pa pripazite da nije na direktnom izvoru svjetlosti te da temperatura nije niža od osam stupnjeva i viša od 25.

  Biljka kućna sreća Biljka kućna sreća (Foto: Shutterstock)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju