Usred gradske vreve smjestio se balkon od samo dva kvadrata koji je unatoč svojoj veličini postao prava oaza za mladu tročlanu obitelj.

Tanja Sovulj iz Novog Sada, velika zaljubljenica u dizajn interijera i eksterijera koja svoju inspiraciju za uređenje crpi na društvenim mrežama i u svojoj okolini, prije tri je godine krenula u uređenje malog balkona okrenutog prema južnoj strani svijeta.

Zajedno sa suprugom Marijem uređivala je balkon u onolikoj mjeri koliko su im to dopuštale obveze i budžet.

Nismo si odredili određeni budžet, uređivali smo onako kako smo mogli. Većinu toga napravili smo sami. Tijekom ove tri godine koliko smo u stanu, jedne smo godine radili namještaj, druge smo stavili podne obloge, zatim zaštitu od sunca i slično, kaže nam Tanja.

Dodaje kako joj često kao inspiracija posluže i predmeti koje viđa tijekom šetnje s kćeri, poput lijepo uređenog balkona, klupe u parku ili nečijeg dvorišta. Varaždinski balkon s drvenom pregradom - 1 Prava oaza mira: Varaždinski balkon sa zgodnim detaljem koji će mnogi htjeti kopirati Slika nije dostupna Božanstveno: Cvijeće uz koje će vaš balkon mirisati poput najfinijih parfema

Unatoč svoj kreativnosti Tanja priznaje da je ipak bio izazov urediti balkon.

S obzirom na to da je balkon prilično malen, morali smo biti zaista kreativni da bismo u potpunosti iskoristili njegov potencijal. Upravo zbog toga smo sami izradili klupicu za sjedenje koja ispod ima i sanduk za odlaganje stvari, kao i sklopivi stol, koji nam se pokazao kao najpraktičnije rješenje, ističe.

Ugođaj ispunjen mirisima, okusima i zvukovima

Iznad klupice nalazi se drvena polica nalik malim ljestvama, na čiju su izradu također prionuli Tanja i suprug Mario. Osim što je vrlo praktična pa su na njenom gornjem dijelu postavili lončanice, poslužila je i kao pozadina za postavljanje lampica, koje svake večeri kada se upale, čitavom balkonu daju posebno romantičan ugođaj.

Tanja je pazila na sve detalje, pa je tako tamno drvo kombinirala s pastelnim jastučićima, a na drugi kraj balkona smjestila udobnu stolicu od ratana.

Na balkon je smjestila i vjetrena zvona koja, kada zapuše povjetarac, stvaraju posebni zvučni ugođaj.

No ono što Tanju najviše veseli na čitavom balkonu, svakako su biljke koje mu daju dušu.

Tri kvadrata ljupkosti: Balkon u Bjelovaru koji u jesen izgleda posebno čarobno Ljupki mali balkon u Bjelovaru uređen u jesenskom ugođaju - 4 Ljupki mali balkon u Bjelovaru uređen u jesenskom ugođaju - 5 Ljupki mali balkon u Bjelovaru uređen u jesenskom ugođaju - 8 +4 Ljupki mali balkon u Bjelovaru uređen u jesenskom ugođaju - 6

Balkon sam uvijek zamišljala kao mali vrti ili mirnu zelenu oazu, tako da su biljke ono što najviše volim kod njega. Ove godine cvijeću i začinskom bilju pridodala sam i jagode i cherry rajčice, ponosno zaključuje Tanja.

Tako je danas tek korak od branja peršina, jagoda i rajčica u vlastitom "vrtu", a da bi u svojoj oazi mogla uživati i navečer bez ometanja komaraca, pobrinut će se zasađena lavanda.

Njezina oaza dokaz je da i na najmanjem balkonu možemo učiniti čuda, pa i uzgajati vlastite namirnice za pripremu jela.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju