Usred gradske vreve smjestio se balkon od samo dva kvadrata koji je unatoč svojoj veličini postao prava oaza za mladu tročlanu obitelj.

Tanja Sovulj iz Novog Sada, velika zaljubljenica u dizajn interijera i eksterijera koja svoju inspiraciju za uređenje crpi na društvenim mrežama i u svojoj okolini, prije tri je godine krenula u uređenje malog balkona okrenutog prema južnoj strani svijeta.

Zajedno sa suprugom Marijem uređivala je balkon u onolikoj mjeri koliko su im to dopuštale obveze i budžet.

Nismo si odredili određeni budžet, uređivali smo onako kako smo mogli. Većinu toga napravili smo sami. Tijekom ove tri godine koliko smo u stanu, jedne smo godine radili namještaj, druge smo stavili podne obloge, zatim zaštitu od sunca i slično, kaže nam Tanja.

Dodaje kako joj često kao inspiracija posluže i predmeti koje viđa tijekom šetnje s kćeri, poput lijepo uređenog balkona, klupe u parku ili nečijeg dvorišta. Varaždinski balkon s drvenom pregradom - 1 Prava oaza mira: Varaždinski balkon sa zgodnim detaljem koji će mnogi htjeti kopirati Slika nije dostupna Božanstveno: Cvijeće uz koje će vaš balkon mirisati poput najfinijih parfema

Unatoč svoj kreativnosti Tanja priznaje da je ipak bio izazov urediti balkon.

S obzirom na to da je balkon prilično malen, morali smo biti zaista kreativni da bismo u potpunosti iskoristili njegov potencijal. Upravo zbog toga smo sami izradili klupicu za sjedenje koja ispod ima i sanduk za odlaganje stvari, kao i sklopivi stol, koji nam se pokazao kao najpraktičnije rješenje, ističe.

Ugođaj ispunjen mirisima, okusima i zvukovima

Iznad klupice nalazi se drvena polica nalik malim ljestvama, na čiju su izradu također prionuli Tanja i suprug Mario. Osim što je vrlo praktična pa su na njenom gornjem dijelu postavili lončanice, poslužila je i kao pozadina za postavljanje lampica, koje svake večeri kada se upale, čitavom balkonu daju posebno romantičan ugođaj.

Tanja je pazila na sve detalje, pa je tako tamno drvo kombinirala s pastelnim jastučićima, a na drugi kraj balkona smjestila udobnu stolicu od ratana.

Na balkon je smjestila i vjetrena zvona koja, kada zapuše povjetarac, stvaraju posebni zvučni ugođaj.

No ono što Tanju najviše veseli na čitavom balkonu, svakako su biljke koje mu daju dušu.

Balkon sam uvijek zamišljala kao mali vrti ili mirnu zelenu oazu, tako da su biljke ono što najviše volim kod njega. Ove godine cvijeću i začinskom bilju pridodala sam i jagode i cherry rajčice, ponosno zaključuje Tanja.

Tako je danas tek korak od branja peršina, jagoda i rajčica u vlastitom "vrtu", a da bi u svojoj oazi mogla uživati i navečer bez ometanja komaraca, pobrinut će se zasađena lavanda.

Njezina oaza dokaz je da i na najmanjem balkonu možemo učiniti čuda, pa i uzgajati vlastite namirnice za pripremu jela.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju