Trend glaziranih noktiju koji je započela Hailey Bieber, koji je vladao prošle godine, u 2023. dobio je dostojnog nasljednika – manikuru s efektom sjajila za usne. Ta manikura vrlo je slična glaziranim noktima, no više ističe prirodne nokte jer je prozirnija.

Za dodatnu svjetlucavost manikura s efektom sjajila za usne može imati i šljokice, ali one bi se trebale nalaziti u samom laku za nokte, a ne se nanositi posebno. Gel nadlak također treba biti nanesen u debljem sloju kako bi se dobio sjajniji finiš, nalik želeu.

Glazirani nokti podrazumijevaju manikuru pojačanu bisernim pigmentom koji naglašava sjaj noktiju, a taj efekt dobiva se stavljanjem glatkog, sjajnog sloja koji podsjeća na glatku glazuru koja se nalazi na vrhu američkih krafni, odnosno donuta. Za lakiranje se koriste mliječne, svijetle nijanse laka za nokte i sjajni završni sloj.

Manikura s efektom sjajila za usne jednako je privlačna te istovremeno neutralna i glamurozna, no za razliku od glaziranih noktiju, ovdje nema kromiranog svjetlucavog završnog sloja, pa je dojam malo više minimalistički. Trend oponaša plišani, sjajni finiš sjajila nanesenog na usne.

Na podlak neutralne nijanse nanosi se proziran sloj sjaja s malo ružičastog sjaja za stvaranje sočnog, svježeg finiša. S obzirom na to da su kod manikure s efektom sjajila za usne prirodni nokti vidljiviji, oni bi trebali biti u dobrom stanju. Trebaju biti ispolirani, potpuno čisti i besprijekorno isturpijani.

Ono što popularnu manikuru čini posebnom je sjajni završni sloj Svi je žele isprobati: Je li ovo stvarno najljepša manikura u ovom trenutku?

Za ovu jednostavnu manikuru trebate samo lak za nokte u smeđoj boji Hit u 2023.: Četiri neobične i jedna obična, ali divna manikura koje ćete poželjeti kopirati

No, čak i ako su vam nokti malo oštećeni, možete stvoriti taj efekt tako da stavite nekoliko dodatnih slojeva toniranog prozirnog nadlaka kako biste dobili poluprozirnu ružičastu boju. Možete dodati i prozirni sjajni lak sa šljokicama ili malo bisernog sjaja ako želite, a zatim namažite dva sloja ultrasjajnog gel nadlaka.


 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju