U novoj epizodi serijala Dreskod stilist Marko Grubnić govorio je o najudobnijem modnom trendu na svijetu. U pidžamama uživamo kad smo kod kuće, pod dekom i u opuštenoj atmosferi, ali taj udobni stajling osvojio je i street style kombinacije te modne piste velikih dizajnera, stoga je Marko podijelilo nekoliko savjeta o tome kako pidžame nositi i u dnevnim prilikama.

Jeste li razmišljali koji je to trend koji je vani jako prihvaćen, a kod nas još uvijek ne? Radi se o pidžama total looku. Kod nas je to još uvijek bauk, cure ga se boje nositi jer ga je teško kombinirati…

To je nekakvo generalno mišljenje, ali ja se s tim ne slažem, a čak ga često i nosim. Najvažnije je razmišljati o dodacima kojima ćemo zaokružiti tu priču, rekao je Marko i podijelilo čitateljicama nekoliko savjeta o tome kako da pidžama u dnevnim prilikama izgleda baš wow.

Dreskod: Pidžama look Pidžama u dnevnoj kombinaciji (Foto: Profimedia)

Prije svega, pidžama bi trebala biti svilena. Takva se pidžama sjajno može kombinirati u hladnijim danima. Pletivo, pašmina i veliki šal odličan su dodatak svilenoj pidžami. Kombinaciju sa svilenom pidžamom odlično može podići jedna dobra, velika torba – bila ona ukrašena kristalima ili sačinjena od krzna, govori Marko.

Samo nemojte dozvoliti da zaista izgleda – kao pidžama.

Poznati stilist ističe da svilene pidžame možemo zaokružiti krznom, koje će mu dodati taj moćni dojam. Krznena stola, primjerice, takvom će outfitu dati poseban šarm. 

Pidžame vrlo često možemo vidjeti na tjednima mode, ali naše ih cure ne nose tako teško. Treba napomenuti da pidžama look može izgledati kako god vi želite. Urbano, fashion, čak i toplo. Samo nemojte dozvoliti da zaista izgleda – kao pidžama.

Dreskod: Pidžama look Pidžama u dnevnoj kombinaciji (Foto: Profimedia)

Pidžama bi uvijek trebala biti uklopljena u nekakav stajling, mnogi dizajneri su istaknuli pidžame kao svoj it komad ove sezone. Dolce & Gabbana, Dior, Fendi, samo su neke od velikih modnih kuća koje podržavaju i promoviraju takav look.

Za pidžama look ne bih birao godišnje doba. Takva kombinacija po meni paše uvijek i svugdje i u svako godišnje doba. Primjerice, jako je cool ljeti vidjeti svilenu pidžamu, raskopčanu, s potkošuljom kao bazom kombinacije. U kombinaciji sa širokim svilenim hlačama koje lepršaju na vjetru...

Dreskod: Pidžama look Pidžama u dnevnoj kombinaciji (Foto: Profimedia)

Isto tako, pidžama odlično izgleda i u hladnijim danima u godini. Jesen je idealna za raskošan i slojeviti stajling. Neodoljiva svilena pidžama hrabro je izdanje, a dovoljno ju je kombinirati s efektnim detaljima i tako privlačiti poglede, poručio je Marko i dodao da bismo trebali uživati u nošenju pidžama jer nas one ne sputavaju i prije svega su udobne.

Budite vesele, šarmantne i hrabre, a u pidžamama ćete sigurno biti i zanimljive, važno je samo da uživate, poručio je za kraj Marko. Koje je još savjete Marko podijelio za nošenje pidžama u dnevnim kombinacijama, možete pogledati u videu. 

  Dreskod: Pidžama look Pidžama u dnevnoj kombinaciji (Foto: Profimedia)

Marko Grubnić Marko Grubnić o cipelama sezone: "Dostupne su svima i više nemate izgovor da ih ne nosite" Martina Tomčić i Marko Grubnć Veliki intervju Martine Tomčić: "Wow, koje pitanje. Prvo sam zatečena i onda mi dolazi odgovor..." Maja Šuput i Marko Grubnić U velikom intervjuu s Markom Grubnićem Maja Šuput iskreno o Bloomu, događaju koji ju je trajno promijenio, ali i haljinama koje najviše (ne) voli Marko Grubnić Za različite ukuse: Marko Grubnić pronašao je tri savršene kombinacije za sve buduće mladenke Marko Grubnić Marko Grubnić: Ako volite elegantna, a opet funkcionalna izdanja, ovo je odjevni predmet za vas Marko Grubnić Napokon izgovorio imena: Marko Grubnić sastavio popis najbolje odjevenih Hrvatica Marko Grubnić o rukavicama „Možete ih nositi i uz majicu kratkih rukava“: Marko Grubnić o jednom od najvećih modnih trendova Marko Grubnić Marko Grubnić o omiljenim ženskim cipelama: "Imam jednu savršenu priču..." Marko Grubnić Marko Grubnić o popularnom uzorku: "Rekao bih da je u ovom slučaju gotovo uvijek manje više"

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju