Kroz povijest su večernje rukavice bile sastavni dio svečanih outfita, a sada su vratile na velika vrata kako bi modnim kombinacijama dale dašak glamura. Svečane rukavice tema su ovotjednog serijala Dreskod u kojemu stilist Marko Grubnić dijeli vrijedne modne savjete.

Galerija Marko Grubnić o rukavicama Modna izdanja s rukavicama Modna izdanja s rukavicama +13 Modna izdanja s rukavicama

Marko je posljednju epizodu serijala Dreskod posvetio modnom dodatku koji se istaknuo kao jedan od najvećih trendova ove sezone. Rukavice, objašnjava Marko, ne moraju nužno biti dio elegantnih kombinacija, već mogu poslužiti i kao zanimljivi dodatak svakodnevnim modnim izdanjima.

Rukavice su se više zastupljene u odijevanju, a meni su najdraže male, kožnate rukavice. Te rukavice nosim u hladnijim danima, ali moram priznati i da ih nosim kao modni detalj koji podiže kombinaciju. Apsolutno svi me pitaju za te rukavice, ali mi ćemo u ovom Dreskodu govoriti o svečanijim rukavicama, započeo je Marko.

Marko je na projektima, kao što je ovogodišnji Ples sa zvijezdama, često koristio upravo ovaj detalj.

Tamara Loos u prvoj epizodi Plesa sa zvijezdama Tamara Loos u prvoj epizodi Plesa sa zvijezdama (Foto: Marko Grubnić)

Obožavao sam koristiti crne, moćne rukavice na bijele haljine. Tako sam stvorio kontrast i modnu igru koja daje dozu mističnosti svakoj odjevnoj kombinaciji, govori Marko.

Iako danas govorimo o rukavicama koje se nose uz elegantne i nešto manje elegantne haljine, treba napomenuti da se rukavice mogu nositi i u nešto ležernijim situacijama. One podižu cijelu kombinaciju, stajling dižu na novu razinu i daju onaj poseban, zanimljivi efekt.

Modna izdanja s rukavicama Modna izdanja s rukavicama (Foto: Profimedia)

Rukavice danas možemo naći u raznim oblicima. Čipka, kristali, kožnate, od lateksa, likre…sve to imam u svom asortimanu kad radim stajlinge. One mi daju poseban šarm i ove su sezone apsolutni must, objasnio je Marko i podijelio nekoliko savjeta kako rukavice ukomponirati u stajling.

Modna izdanja s rukavicama Modna izdanja s rukavicama (Foto: Profimedia)

Mogu se nositi uz majicu kratkih rukava, sakoe i ostale kombinacije koje bismo mogli opisati urbanima i koje djevojke oblače svakodnevno. Možete slobodno staviti rukavice u ludoj boji, ili rukavice sa super detaljima koje zapravo izgledaju kao nakit, savjetuje Marko.

Ako nosite rukavice, smatra Marko, uvijek ćete privlačiti poglede. One su savršeni detalj za sve koji žele ostaviti upečatljivi dojam.

Modna izdanja s rukavicama Modna izdanja s rukavicama (Foto: Profimedia)

Nosite rukavice! Što luđe – to bolje. Upotpunite stil s rukavicama i vidjet ćete da ćete se osjećati posebno. A i drugi će vam to reći, zaključio je Marko.

U nastavku pronađite još zanimljivih informacija iz serijala Dreskod s Markom Grubnićem. 

Marko Grubnić Marko Grubnić o omiljenim ženskim cipelama: "Imam jednu savršenu priču..." Marko Grubnić Marko Grubnić o popularnom uzorku: "Rekao bih da je u ovom slučaju gotovo uvijek manje više" Marko Grubnić Trikovi Marka Grubnića: "Ja s tim pomagalima prikrivam te male nedostatke koje svi imamo" Marko Grubnić Marko Grubnić: "Obična bijela majica glavni je odjevni predmet na koji ne treba puno potrošiti" Marko Grubnić Marko Grubnić: "Ne mogu maknuti pogled sa žene koja nosi 3D cvijeće na cipelama" Marko Grubnić Marko Grubnić: Kombinacija u kojoj ćete uvijek izgledati wow, samopouzdano i sređeno Marko Grubnić Marko Grubnić: Pet stvari bez kojih se ne odlazi na more Marko Grubnić Marko Grubnić: Koji je to univerzalni komad savršen za večernje izlaske? Marko Grubnić Marko Grubnić: Tri brenda čije su torbe bezvremenske i koji nikada ne izlaze iz mode Marko Grubnić Marko Grubnić: "Kolumne u suradnji s portalom Zadovoljna.hr pokazatelj su da ljude doista zanima moda" Marko Grubnić Marko Grubnić: 10 komada koje bi svaka žena trebala imati u svom ormaru Šljokice u dnevnim kombinacijama - 7 Marko Grubnić o šljokicama: "Savjetujem da ne pretjerujete, što iz mojih usta zvuči nevjerojatno" Marko Grubnić "Nikako ne smijete zasjeniti mladenku": Marko Grubnić o kombinacijama za vjenčane kume Marko Grubnić Marko Grubnić: "Mala crna haljina je vječni komad, nosiva u svim kombinacijama"

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju