Nova gradska adventska lokacija u srijedu je počela sa zagrijavanjem za veliki početak Adventa, ali od ove subote, 2. prosinca, kreće program pun koncerata, DJ nastupa, dječjih predstava i radionica.

Galerija Matoš i mačke donosi pregršt zabave na zagrebačkom adventu - 7 Matoš i mačke donosi pregršt zabave na zagrebačkom adventu - 4 Matoš i mačke donosi pregršt zabave na zagrebačkom adventu - 5 +6 Matoš i mačke donosi pregršt zabave na zagrebačkom adventu

Nova pješačka zona u Masarykovoj i Preradovićevoj ulici bit će privremeni dom nove adventske priče pod nazivom Matoš & mačke, a scenografija koja prati ovu 'mačkastu' priču puna je foto pointova za ludu blagdansku fotografiju.

Druženje u Masarykovoj kreće 2. prosinca od 11 sati. Naime, budući da ovaj puta najmlađi imaju prednost, Matoš & mačke je za njih pripremio super zabavnu predstavu Šarenog svijeta, facepainting, i pisanje pisma djedu Božićnjaku, koji je najavio i dolazak na druženje i fotografiranje s mališanima nešto kasnije, u 14 sati.

Matoš i mačke donosi pregršt zabave na zagrebačkom adventu - 2 Matoš i mačke donosi pregršt zabave na zagrebačkom adventu (Foto: Karlo Pavlić)

Za otvorenje adventa "za odrasle" zaduženi je DJ Xxxtended koji vrti hitove od 12 do 16 sati, a u večernjim satima mjuzu bira omiljeni zagrebački DJ Primec poznat kao rezident nekadašnje diskoteke Saloon i kao jedan od pokretača Radija 101. U nadolazećim danima posjetitelje očekuje raznovrstan uzbudljivi glazbeni program pun koncerata i DJ nastupa - od jazza i funka pa do rocka, popa i naravno starih zagrebačkih hitova.

Matoš i mačke donosi pregršt zabave na zagrebačkom adventu - 5 Scenografija koja prati ovu 'mačkastu' priču puna je foto pointova za ludu blagdansku fotografiju (Foto: Karlo Pavlić)

Gotovo svakoga dana (osim ponedjeljka) čagat će se uz live izvedbe domaćih, urbanih bendova među kojima su Ante Gelo bend, Gelato sisters, Elvis Sršen & Funkblasters, Toni.Drama, Tom & The Twisters, Anya Alu, La papa, Louise bend, Imagruva i drugi. Ali to nije sve! Na pozornicu kod mačaka dolaze i mlade pjevačke zvijezde iznenađenja. Ostatak tjedna rezerviran je za druženje s kultnim domaćim DJ-jima umjetničkih imena (ili prezimena); Kornet, Oberan, Babilonska, Funk Guru i Dispatch u sklopu Sky Takeover programa, te DJa Zozzo, Bondža, Grade i već spomenuti Primec.

Matoš i mačke donosi pregršt zabave na zagrebačkom adventu - 10 Druženje u Masarykovoj kreće 2. prosinca od 11 sati (Foto: Karlo Pavlić)

Manifestacija Matoš & mačke pobrinula se da ne nedostaje neodoljivih foto pointova za stvaranje sjajnih uspomena s ove urbane lokacije u samom centru grada Zagreba. Ugođaju će pridonijeti lampice, borovi, stotinu mačaka koje su postavljene posvuda i prepoznatljiva "Matoševska" scenografija u retro stilu. U kulisu ovoga adventa uklopilo se 10 adventskih kućica s prigodnom street food ponudom i tradicionalnim domaćim zimskim jelima u slanoj i slatkoj varijanti. Topli i aromatični napitci? Pa naravno, i to je tu!

Advent kod Matoša trajat će sve do 7. siječnja 2024. godine, a sve informacije o programu, koncertima i radnom vremenu pratite na Facebook i Instagram stranici manifestacije.

Matoš i mačke donosi pregršt zabave na zagrebačkom adventu - 8 Nova pješačka zona u Masarykovoj i Preradovićevoj ulici bit će privremeni dom nove adventske priče (Foto: Karlo Pavlić)

Nikad ljepši Advent u Samoboru itekako se isplati posjetiti Advent u Samoboru počinje 2. prosinca - 9 Advent u Samoboru počinje 2. prosinca - 5 Advent u Samoboru počinje 2. prosinca - 4 +7 Advent u Samoboru počinje 2. prosinca - 2

Advent u Ogulinu: Bogati adventski program najbajkovitijeg mjesta u Hrvatskoj Počinje Advent u Ogulinu - 2 Počinje Advent u Ogulinu - 4 Počinje Advent u Ogulinu - 1 +0 Počinje Advent u Ogulinu - 3

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju