I ove godine, sada već i tradicionalno u predblagdansko vrijeme, radionica Maje Milun iz Splita postaje pravi mali raj za ljubitelje božićnog raspoloženja. Šljokice posvuda, trakice, kuglice za bor, razni ukrasi, anđeli i gnomovi… Maja vrijedno priprema nove adventske i božićne vjenčiće koji sada već imaju vjernu vojsku obožavatelja.

Galerija Medicinska sestra Maja Milun iz Splita izrađuje prelijepe adventske vjenčiće - 16 Medicinska sestra Maja Milun iz Splita izrađuje prelijepe adventske vjenčiće - 3 Medicinska sestra Maja Milun iz Splita izrađuje prelijepe adventske vjenčiće - 1 +17 U ponudi brenda Choice handmade mogu se pronaći i personalizirane kuglice za bor

Mnogi koji prate profil Maje Milun na Instagramu, Choice handmade, znaju da se iza svakog njezinog proizvoda krije neka pričica - kako je nastao, zašto baš u tom obliku, zašto baš od tog materijala.

Mi kreativci imamo tu posebnu privilegiju da odaberemo sastavne dijelove svakog malog remek-djela koje izradimo, tako sam i ja ove godine odabrala da drvene komponente za vjenčiće budu od drva lipe, mog omiljenog. Tu, naravno, opet uskaču suprug, kum, cijeli jedan mali pogon koji je uvijek uz mene da dođem do dijelova koji su mi potrebni kako bi svaki proizvod ispao baš onako kako sam zamislila, govori Maja.

Medicinska sestra Maja Milun iz Splita izrađuje prelijepe adventske vjenčiće - 19 'Ove godine odabrala sam da drvene komponente za vjenčiće budu od drva lipe, mog omiljenog' (Foto: Privatne fotografije)

Uslijedili su sati obrade drva, brušenja, rezanja, ručnog obrađivanja svakog pojedinog stupića. Potom bojanje akrilnim bojama u više slojeva, kombiniranje nijansi, lijepljenje i na koncu dekoriranje svakog od njih.

Dug i mukotrpan proces, mnogi bi zaključili, ali za mene jedan bijeg u svijet djetinjstva, mašte. Tamo gdje je sve dopušteno, gdje su sve kombinacije boja baš idealne zajedno, gdje se drvo ljubi sa šljokicama i miriše cimet, ističe. Svaki je vjenčić unikat i gotovo je nemoguće izraditi dva ista. Boje nijansira sama, onako od oka, tako da je svaki poseban i lijep na svoj način. U svaki proizvod koji je izradila, utkala je veliki dio svog vremena i pažnje, ostavila svoj jedinstven pečat ljubavi i jedinstvenosti i to je ono što se godinama gradi i što "njezini ljudi", kako Maja naziva svoje klijente, godinama prepoznaju.

Medicinska sestra Maja Milun iz Splita izrađuje prelijepe adventske vjenčiće - 12 Svaki je vjenčić unikat i gotovo je nemoguće izraditi dva ista (Foto: Privatne fotografije)  

Veliku većinu kupaca upamtim, nekima podatke za slanje znam napamet, mnogima znam imena članova obitelji i kućnih ljubimaca… Brojne su životne priče ispričane, još brojniji osmjesi negdje tamo zasjali kad bi stigli paketići, dodaje Maja Milun iz Splita čiji vjenčići već treću godinu zaredom oduševljavaju njezine kupce i njihove najmilije. Majini vjenčići krase brojne interijere, poliklinike, frizerske salone, dječje vrtiće, urede, domove...

Veliki broj vjenčića je i poklonila jer osim ljepote stvaranja, Maji je još veći užitak kada pred njenim očima on dođe u ruke obitelji kojoj je namijenjen.

Ono najvrjednije meni, kao osobi koja ih stvara jest emocija koju ću prenijeti svojim kupcima. Lijepe želje, mir, blagostanje, sva pozitivna energija svijeta, prenesena s mojih ruku na ono što stiže u tuđe živote. To je ono u što vjerujem, što me drži uz moje klijente sve ove godine, zbog čega odolijevam ovom divljanju cijena, nevjerojatnom poskupljenju svega što mi je za rad potrebno, govori. Unatoč navedenim poskupljenjima koja se mjere u troznamenkastim postotcima, cijena Majinih vjenčića ostala je povoljna i pristupačna svima te iznosi 30 eura.

Ove godine imamo ograničenu ponudu, zbog dva vesela mališana koji nam uz redovne poslove okupiraju pažnju i veći dio vremena. Sto unikatnih vjenčića ove će godine pronaći put do vaših vrata i srca. Više od toga jednostavno - ne stignemo, poručuje ova Splićanka koja uz posao medicinske sestre u Patronažnoj službi Doma zdravlja Splitsko-dalmatinske županije, nađe vremena i za izradu balonskih dekoracija te čitavog darovnog programa.

Medicinska sestra Maja Milun iz Splita izrađuje prelijepe adventske vjenčiće - 17 Brend Choice handmade ima i personalizirane kuglice za bor, s posvetom za tete u vrtiću, baku ili kućnog ljubimca (Foto: Privatne fotografije)

Često me pitaju 'kako išta stigneš s djecom', a onda se zamislim… Ne znam zapravo kako bih išta uspjela bez njih. I svekrve koja svakodnevno uskače! Prilagođavamo se situaciji, radimo svi zajedno, dajem i njima male zadatke i tako skupa postižemo puno. Sve ovo što stvaramo želimo prenijeti i na njih, taj osjećaj da doprinosiš, da radiš nešto što vrijedi i što drugi prepoznaju kao takvo, poručuje vlasnica brenda Choice handmade u čijoj se prigodnoj blagdanskoj ponudi mogu pronaći i personalizirane kuglice za bor, s posvetom za tete u vrtiću, baku ili kućnog ljubimca, zatim za prvi Božić u novoj kući ili prvi Božić novog malog člana obitelji, jer sve prvo se nekako još slađe pamti uz ovakav mali podsjetnik.

Medicinska sestra Maja Milun iz Splita izrađuje prelijepe adventske vjenčiće - 14 Medicinska sestra Maja Milun iz Splita izrađuje prelijepe adventske vjenčiće - 14 (Foto: Privatne fotografije)

Nudi i raznoliku paletu proizvoda za djecu, vezice za dude, tetra pelene, kutije uspomena, magnetiće, zahvalnice, revere, prigodne okvire s posvetom za sakramente i brojne druge proizvode.

Ono što želim poručiti svojim kupcima, vjernim pratiteljima i svim ljudima dobre volje - veliko hvala što ste uz mene sve ove godine, što volite i podržavate moj rad, što šaljete svoje ideje kako bih izradila nešto kako vi zamislite i što uljepšavam vašu svakodnevicu. Divno je biti dijelom tolikih života, poručuje Maja Milun iz Splita.

Medicinska sestra Maja Milun iz Splita izrađuje prelijepe adventske vjenčiće - 7 Svaki je vjenčić unikat i gotovo je nemoguće izraditi dva ista (Foto: Privatne fotografije)

Vjenčići koje izrađuje medicinska sestra iz Splita, za koje kupci kažu da su i prejeftini koliko su lijepi Elegantni i nježni adventski vjenčići koje izrađuje medicinska sestra iz Splita Elegantni i nježni adventski vjenčići koje izrađuje medicinska sestra iz Splita - 5 Elegantni i nježni adventski vjenčići koje izrađuje medicinska sestra iz Splita - 3 +6 Elegantni i nježni adventski vjenčići koje izrađuje medicinska sestra iz Splita - 1

Tako ljupki vjenčići s pomponima koje izrađuje mama Ivana iz Splita Šarmantni vjenčići s pomponima koje izrađuje mama Ivana iz Splita - 8 Šarmantni vjenčići s pomponima koje izrađuje mama Ivana iz Splita - 11 Šarmantni vjenčići s pomponima koje izrađuje mama Ivana iz Splita - 5 +7 Šarmantni vjenčići s pomponima koje izrađuje mama Ivana iz Splita - 3

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju