Romantičare, ali i zaljubljenike u prirodu posebno će razveseliti vijest da je osmi kolovoza dan spavanja pod zvijezdama.

Ljetne večeri na otvorenom posebno su šarmantne, a ovo je prilika da izađete iz svoje sobe i utonete u san pod zvjezdanim nebom.

Dan palačinki, rižinog pudinga, piva ili vloganja – na ovome svijetu obilježili smo gotovu svaku stvar. Neke od njih obilježavamo unutar svoje države, a druge pak obilježavamo kolektivno.

Među njima možemo pronaći razne zanimljive dane koje nam nikada ne bi palo na pamet obilježiti.

Obilježavanje Dana spavanja pod zvijezdama započelo je 2020. godine. Koristeći oznaku #sleepunderstars inicijatori su htjeli potaknuti tradiciju druženja na otvorenom i spajanja s prirodom, a datum su prilagodili kiši meteora koja započinje baš u ovom periodu.

Oni smatraju kako na ovome svijetu nema bolje terapije od uživanja pod zvjezdanim nebo – s odabranim ljudima, u opuštajućoj atmosferi.

Dakle, ako planirate iznenaditi svoju bolju polovicu s čarobnim dejtom, ili pak provesti kvalitetno vrijeme s prijateljima, uzmite dekicu, ponesite najdraže grickalice i omiljenu cugu i zaputite u obližnji park kako biste proveli ljetnu večer iz snova.

Ilustracija Suze sv. Lovre: Uzmite dekicu, zaželite želju i uživajte u nebeskom spektaklu

8.8. Moćna dvostruka osmica: Zašto se 8.8. smatra najsretnijim danom u godini?

Ako imate dvorište, onda nema razloga da izbjegnete ovaj posebno romantični dan. Od piknika pa sve do konkretnog kampiranja u šatorima – razne su ideje kojima se možete inspirirati i večeras puniti baterije pod zvjezdanim nebom.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju