Bivša prva dama SAD-a Michelle Obama uskoro će izdati svoje memoare. U knjizi "Becoming" prvi put je progovorila o privatnim detaljima iz svog braka s Barackom Obamom, a dotakla se i vrlo bolnih tema u želji da napokon pokrene otvorenu raspravu o njima.

Najgora stvar koju si mi žene međusobno radimo jest to što ne jedne s drugima ne dijelimo istinu o našim tijelima, o tome kako ona rade ili ne rade, rekla je Michelle u intervjuu za ABC u kojem je predstavila memoare te otkrila kako je i ona imala problema sa začećem.

Doživjela je i spontani pobačaj. Osjećala sam se usamljeno, izgubljeno i kao da sam nešto učinila krivo. Nisam znala da su spontani pobačaji česti zato što ne govorimo o njima. Sjedimo u vlastitoj boli misleći da nešto nije u redu s nama, kazala je i napomenula koliko je važno objasniti mladim majkama da spontani pobačaji nisu neuobičajeni.

Njezine voljene kćeri Malia i Natasha naposljetku su stigle na svijet zahvaljujući potpomognutoj oplodnji. Stres i bol zbog gubitka djeteta i problema sa začećem ostavili su trag na brak Michelle i Baracka, ali par je na vrijeme potražio pomoć i krenuo na bračno savjetovanje.

Otkrila sam to zbog mladih ljudi koji misle da bi brak trebao biti lagana stvar. Mi smo na savjetovanju naučili kako komunicirati unatoč razlikama u razmišljanjima. Ja sam naučila da moja sreća ovisi isključivo o meni. Znam previše mladih parova koji prolaze kroz isto i želim da znaju da su Michelle i Barack Obama koji imaju fantastičan brak i vole se radili na svom braku. Potražili smo pomoć kada nam je ona bila potrebna, rekla je.

Društvene mreže preplavili su komentari zahvale i potpore bivšoj prvoj dami.

Imala sam tri spontana pobačaja i vjerovala kako sam nekako sama kriva za njih. Mislila sam da sam razočarala svog supruga i sve oko sebe zato što nisam mogla iznijeti trudnoću. Nekoliko godina kasnije saznala sam da je većina mojih prijateljica prošla kroz isti pakao boli i tuge. Umjesto da pomognemo jedne drugoj, mi smo patile same misleći kako se to događa samo nama, a događa se svima. Nema ništa sramotno u tome što nas je tijelo izdalo. Ništa nismo skrivile. Hvala ti, Michelle, što si javno progovorila o tome i podijelila svoju bol s nama
, samo je jedan u nizu komentara dirnutih žena.
 

Pročitajte 5 mitova o spontanom pobačaju koje napokon treba srušiti i saznajte kada je pravo vrijeme za novu trudnoću nakon spontanog pobačaja.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju