Jeste li tip kojemu je ujutro potreban poticaj energije kako bi se probudile uspavane moždane stanice? Za najbolju kavu ne trebate izlaziti iz topline svoga doma, sada kada vam je to posebno mrsko, već je možete napraviti i kod kuće.

  Galerija Kava u kojoj ćemo uživati od jutra do mraka Kava u kojoj ćemo uživati od jutra do mraka Kava u kojoj ćemo uživati od jutra do mraka +4 Kava u kojoj ćemo uživati od jutra do mraka

Dok vani gledate maglu, zijevate usred popodneva ispred kompjutera ili poslije posla pozovete prijateljicu na druženje, miris omiljenog napitka radi onaj topli ugođaj u vašem domu u kojem želite uživati od jutra do mraka.

Ah, kava. Bez obzira na to ispijate li šalicu kave prije posla ili izjurite nakon treninga kako biste se okrijepili omiljenim napitkom, teško je zamisliti dan bez nje. Često nam je najbolji prijatelj u domu aparat za kavu, a uz vrhunske performanse Philips LatteGo u trenu će postati vjerni pratitelj koji će tijekom cijeloga dana biti uz vas i pobrinuti se da istinski uživate u fenomenalnoj kavi. Kofein vas ohrabruje, a ima i nečeg nevjerojatno umirujućeg u ispijanju šalice kave.

Kava u kojoj ćemo uživati od jutra do mraka Kava u kojoj ćemo uživati od jutra do mraka Foto: PR

Uživanje u kavi iz vašeg omiljenog kafića može biti poslastica, ali nije najisplativija opcija. Napraviti šalicu kod kuće jeftinija je alternativa, a uz nekoliko trikova za pripremu ukusne kave možete pozdraviti kavu izvrsnog okusa bez napuštanja doma. Donosimo vam nekoliko jednostavnih načina da poboljšate svoju pripremu kave.

Biranje kvalitetnih zrna kave

Pravi izbor zrna kave ključan je za kvalitetu i okus vašeg napitka. Velik dio onoga što čini miris i okus kave tako složenim i ukusnim jest prisutnost aromatičnih spojeva u prženim zrnima kave. Korištenje svježih zrna osigurat će vam da iz zrna dobijete šalicu najukusnijeg okusa. Svježa zrna dat će vam najbolji okus i aromu, osiguravajući da iz njih izvučete najviše tijekom procesa kuhanja. Potražite zrna s jasnim datumom pečenja i svakako ga konzumirajte u roku od dva do četiri tjedna od tog datuma za optimalnu svježinu i okus.

Kava u kojoj ćemo uživati od jutra do mraka Kava u kojoj ćemo uživati od jutra do mraka Foto: PR

Birajte i aparate za kavu poput Philips LatteGo, koji koriste svježa zrna jer je kava najukusnija netom kada se samelje. Uz to se automatski smanjuje otpad koji ostaje nakon konzumiranja kave, za razliku od aparata koji koriste kapsuliranu kavu. Talog koji se nakuplja nakon pripremljenih kava u uređaju Philips LatteGo ne mora nužno završiti u smeću, već se može iskoristiti na pregršt načina u svakodnevnom životu, primjerice kao piling za kožu.

Korištenje prave količine kave

Količina kave koju koristite u odnosu na količinu vode određuje koliko će šalica kave biti jaka ili slaba. Kada vam u poslijepodnevnim satima razina energije polako počinje opadati, ništa vam neće goditi više nego posezanje za šalicom omiljenog napitka. Kremasti cappuccino, jaki espresso, kratki macchiato ili nešto drugo? Uz Philips LatteGo na raspolaganju vam je do 12 različitih napitaka, a moguće je namjestiti i intenzitet i duljinu svakog napitka te tako personalizirati svoj dnevni ritual.

Keramički mlinac i sistem Aroma Extract aparata Philips LatteGo duo je koji će vam pružiti savršenu aromu. Podesivi 100 % keramički mlinci imaju 12 postavki za precizno mljevenje svježih zrna kave, od grubog do iznimno finog. Birajući stupanj mljevenja, birate i sam intenzitet kave.

Kava u kojoj ćemo uživati od jutra do mraka Kava u kojoj ćemo uživati od jutra do mraka Foto: PR

Za savršenu aromu i pjenu zaslužan je sustav Aroma Extract, koji osigurava idealnu temperaturu pripremanja napitaka (između 70 i 82 °C). Za dane kada vam je potrebna jača kava pojačajte svoj napitak funkcijom dodatnog ristretta – jer svi imamo dane kada nam je neizbježna ona malo jača doza kave.

Redovito čišćenje aparata za kavu

Čišćenje aparata jedan je od razloga zbog kojih mnogi odustaju od blagodati vlastite kave kao iz kafića u svom domu. Ipak, jedan od načina da poboljšate svoju šalicu kave jest redovito čišćenje aparata za kavu. Želite li uživati u vrhunskoj kavi, ali svejedno ne želite trošiti vrijeme na čišćenje, birajte aparate kao što je LatteGo, čija se posuda za vodu i spremnik za ostatke mljevene mogu oprati pod mlazom tekuće vode za 15 sekundi ili pak staviti u perilicu za pranje posuđa. Inovativni sustav AquaClean omogućuje vam uživanje u 625 šalica prije promjene filtra i do 5000 šalica prije nego što aparatu treba ukloniti kamenac.

Istraživanja su dokazala da kava nije samo okrjepa, već vam zapravo može pomoći u poboljšanju raspoloženja. Ispijanje kave može povećati razine određenih neurotransmitera u mozgu, uključujući serotonin i dopamin. Ti neurotransmiteri povezani su s osjećajima sreće i blagostanja. Osim toga, kava također može pomoći u smanjenju razine stresa. Dakle, ako se navečer osjećate potišteno, šalica kave uz društvo dobrih prijatelja može biti upravo ono što vam treba da okrenete neraspoloženje naglavačke.



 

 

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Philips po najvišim profesionalnim standardima.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju