Teta Mirjana: "Prema svima jednaka bez obzira na to tko su ti mama i tata, nosiš li uvijek iste hlače ili svaki dan nove"

Podijelite na

Mirjana Rogina, cijenjena hrvatska glumica i dramska pedagoginja, prerano nas je napustila u 57. godini života

Autor : Zadovoljna Objavljeno: 29.11.2017 / 13:34

Mirjana Rogina (FOTO: ZKM)

Mirjana Rogina (FOTO: ZKM)

Prijatelji i kolege s kazališne i filmske scene opraštaju se od Mirjane Rogine, cijenjene hrvatske glumice i dramske pedagoginje koja je preminula u 57. godini života od posljedica teške bolesti.

Odlazak zvijezde filma "Tri muškarca Melite Žganjer" pogodio je i one koji su je upoznali u jednoj drugoj "ulozi".

Mnogi ne znaju da je Mirjana dugi niz godina radila kao odgajateljica u vrtiću. Među komentatorima na društvenim mrežama koji su s nevjericom reagirali na vijest da nas je prerano napustila bili su i brojni roditelji o čijoj je djeci brinula tijekom rada u vrtiću.

"Jedna od onih teta zbog kojih plačeš kao kišna godina kada kreneš u školu jer znaš da nitko nikada neće biti toliko dobar prema tebi. "

Svi oni mogu potvrditi da je Mirjana obilježila djetinjstvo njihove djece na najbolji mogući način. Posvećivala im se bezrezervno, s puno strpljenja, razumijevanja i ljubavi na kakvu se rijetko nailazi i zbog toga bi brzo postala omiljena "teta" koju se nikad ne zaboravlja.

Tete Mirjane, kako su je zvali njezini mališani, prisjetila se i novinarka portala Zadovoljna.hr Danijela Šimrak.

Teta Mirjana i Gajnice. Tako bi se mogle sažeti vrtićke uspomene. Za mnoge 'Melita', a za sretne generacije klinaca iz Marlesa zauvijek najdraža teta Mirjana. Izljubila nas je sve od reda kada smo prvi put došli u njezinu grupu.

Prema svima jednaka, bez pravljenja razlika, bez obzira na to tko su ti mama i tata, bez obzira na to nosiš li pet puta tjedno iste hlače ili svaki dan nove. Topla. Iskrena. Neponovljiva. Primjećivala je naše interese onda kada su drugi mislili da je jedini 'talent' djeteta igra u pješčaniku.

Jedna od onih teta zbog kojih plačeš kao kišna godina kada kreneš u školu jer znaš da nitko nikada neće biti toliko dobar prema tebi. Tako je nekako i bilo. Nema pravde u tome da najbolji ljudi obično odlaze prvi, ali na to se, izgleda, ipak moramo naviknuti, napisala je.

 

Pročitajte još o ...

Zadovoljna.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Zadovoljna.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Zadovoljna.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se