Poznati američki stilist Brad Goreski imao je 12 godina kada je prvi put u ruke primio magazin Vogue. U tom trenutku rodila se njegova ljubav prema modi. Sudbina je htjela da godinama kasnije, kao student povijesti umjetnosti, dobije praksu u Vogueu.

Naposljetku je napredovao do pozicije asistenta, a uskoro je počeo raditi za stilisticu slavnih Rachel Zoe nakon čega je polako dobivao i svoje klijente. Postao ekskluzivni stilist za brend Kate Spade, a odijevao je i Jessicu Albu, Demi Moore, Rashidu Jones, Christinu Ricci, Minku Kelly i mnoge druge poznate dame. Od 2014. godine bio je i jedan od voditelja modne emisije Fashion Police.

Kada je u pitanju stil, Brade kaže kako na njega znatno utječe najveća greška u odijevanju koju žene rade nakon 35. godine.

Street style izdanje sa zagrebačke špice Zagrebački street style: Koji odjevni komad (opet) vlada ulicama metropole?

Prema njegovom mišljenju, tada se previše vežemo za staru odjeću u ormaru. Ono što nam je bilo zanimljivo s 25 ili 30 godina vjerojatno ni nećemo nositi s 35 ili više, ali svejedno iz ormara ne mičemo odjevne komade koje smo prerasli kako fizički tako i mentalno.

Važno je redovito pregledavati ormar. Razgledajte sve komade i izvucite van ono što niste nosili mjesecima. Na taj način osvijestit ćete što sve uopće imate u ormaru i što biste zapravo trebali dodati garderobi. Stvorit ćete novi prostor za novu odjeću koja će vam savršeno odgovarati, kaže stilisti koji dva puta godišnje radi čistku svog ormara kako bi bio siguran da su u njemu samo komadi koje uistinu voli i želi nositi.

64-godišnja Sharon Stone i 59-godišnja Demi Moore u bikiniju Kakva glupost?! "Niti jedna žena starija od 20 ne bi trebala nositi bikini"

Brad napominje kako se ne trebamo opterećivati godinama i kako se trebamo odijevati onako kako želimo, bez obzira na mišljenja drugih ljudi. Važno je ostati vjeran sebi. Nemojte dozvoliti da vaše godine utječu na to kako se odijevate, važno je pomicati granice, zaključuje stilisti koji izdvaja Jackie Kennedy kao omiljenu modnu ikonu koja se do zadnjeg dana života odijevala po svom.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju