Većina nas obožava tajice zato što su izrazito udobne i najradije bismo ih nosile u svako doba dana, ali modni stručnjaci upozoravaju da u nekim situacijama one nikako nisu primjeren odjevni komad.

1. Velikim modnim prekršajem smatra se samostalno nošenje tajica u dnevnim prilikama u kombinaciji s tanga gaćicama. Intimne dijelove tijela ipak treba zaštititi od pogleda.

2. Nisu prikladan odjevni komad za posao. Njihovo nošenje u poslovnim prigodama tolerira se samo kada su ''skrivene'' ispod suknji, haljina i visokih čizama.

Slika nije dostupna Kristen Stewart u prozirnim tajicama koje poručuju: "Boli me briga što mislite o meni."

3. Nošenje tajica u svečanim prigodama strogo je zabranjeno. Vjenčanja ili posebne večere, bilo kakve prigode koje od nas zahtijevaju svečani dress code i sofisticiraniju odjeću nisu situacije u kojima bismo trebali posegnuti za tajicama.

4. Nikada se ne smiju nositi na sprovod. U pitanju je situacija u kojoj je potrebno pokazati maksimalno poštovanje prema pokojniku i njegovoj obitelji. Nošenje sugestivnih odjevnih komada poput tajica jednostavno šalje krivu poruku, bez obzira na to što to uopće nije bila namjera.

Street style kombinacija Ivone Lončar Ljepotica u tajicama iz Zare kojima ni kritičari tog odjevnog komada neće naći manu

5. Izbjegavajte ih nositi u kulturne institucije. Baš kao i svečane prigode, poput vjenčanja, odlazak u kazalište, muzej, umjetničku galeriju ili bilo koju sličnu kulturnu instituciju jednostavno od vas traži formalniju odjevnu kombinaciju, a tajice nikako ne možemo svrstati u kategoriju formalnih komada.

Tajice nisu prikladne za…

glasova:

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju