Ljetni trendovi iz godine u godinu ističu različite modele kupaćih kostima kao must-have komade na plaži. No neki krojevi, između ostalog zahvaljujući ljepoticama koje su ih proslavile, postali su kultni komadi koje nikada neće isprati val zaborava.

Galerija +0 Pamela Anderson

1. Elizabeth Taylor, Iznenada prošlog ljeta, 1959. godine

U filmu Iznenada prošlog ljeta legendarna glumica Elizabeth Taylor pojavila se u bijelom jednodijelnom kupaćem kostimu. Taj jednostavni izbor savršeno je naglasio glumičinu prelijepu figuru pješčanog sata.

2. Ursula Andress, Dr. No, 1962. godine

Ursula Andress bila je prva Bondova djevojka u filmu Dr. No. Njezino je ime bilo Honey Rider, a svaki muškarac koji se zamišljao u ulozi tajnog agenta maštao je i tvoj ljepotici dok je izlazila iz mora s nožem zakačenim oko struka.

3. Raquel Welch, Milijun godina prije Krista, 1966. godine

Ovaj ultraminimalistički kupaći kostim možda nikada nije vidio more, ali je zato svojim stilom, opisanim kao šik iz spilje, promoviran na tijelu Raquel Welch u filmu Milijun godina prije Krista, postao kultni odjevni predmet.

4. Phoebe Cates, Pobuna na vojnoj akademiji, 1982. godine

Phoebe Cates u filmu Pobuna na vojnoj akademiji utjelovila je buntovnu tinejdžerku koja je boju dvodijelnog kupaćeg kostima prilagodila boji vatrenog ruža.

5. Pamela Anderson, Spasilačka služba, 1995. godine

Iako Pamela Anderson nije bila predviđena kao član prvotno izabrane spasilačke ekipe za seriju Spasilačka služba, upravo je ona postala jedan od dva najprepoznatljivija znaka te serije. Drugi je bio visoko rezani crveni kostim.

6. Halle Berry, Umri drugi dan, 2002. godine

U tom je filmu Halle Berry odala omaž prvoj Bondovoj djevojci Ursuli Andress. Za tamnoputu glumicu odabran je narančasti bikini, zbog kojeg su mnogi muškarci umirali za njom.

7. Cameron Diaz, Charlijevi anđeli 2, 2003. godine

Sve kultne kupaće kostime krasi jednostavnost, a to dokazuje i onaj na tijelu Cameron Diaz u filmu Charlijevi anđeli 2.

Slika nije dostupna Biste li ga vi nosili? Crveni kupaći kostim pošteno nasmijao i zabavio žene

Dok retro dive zavode raskošnim oblinama, ta filmska agentica želi pokazati svoje sportsko i mišićavo tijelo. Sa surferskom daskom umjesto koktelića u ruci izgleda kao prava suvremena Afrodita.

8. Jessica Alba, Opasno plavetnilo, 2005. godine

Nitko se ne sjeća filma Opasno plavetnilo, u kojem je bilo riječi o podmorskom blagu i piratima, ali svi se sjećaju Jessice Albe u bikiniju. Nitko nije uspio rasparenom bikiniju osigurati toliku popularnost kao plakat tog filma s mladom i seksi Jessicom Albom.

9. Brigitte Bardot, Manina, djevojka u bikiniju, 1952. godine

Brigitte Bardot imala je 17 godina kada se pojavila u filmu koji je riječ bikini imao i u svom naslovu. Radi se o jednom od prvih pojavljivanja bikinija u filmu, ali i bikiniju koji se i danas smatra kultnim.

10. Brooklyn Decker, Moja lažna žena, 2011. godine

Američka manekenka Brooklyn Decker najpoznatija je upravo kao model kupaćih kostima. Stoga ne čudi kako seksepilno izgleda u žutom bikiniju u svojoj prvoj filmskoj ulozi u komediji Moja lažna žena.

Zavirite u našu galeriju i prisjetite se kako izgledaju ti kultni kupaći kostimi.

Kupaći kostimi: Odaberite model koji najbolje pristaje vašoj građi tijela +0 Kupaći kostim

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju