Ljetni trendovi iz godine u godinu ističu različite modele kupaćih kostima kao must have komade na plaži. No, neki krojevi između ostalog zahvaljujući ljepoticama koje su ih proslavile, postali su kultni komadi koji nikada neće isprati val zaborava

Galerija

1. Elizabeth Taylor, "Iznenada prošlog ljeta", 1959. godine
U filmu "Iznenada prošlog ljeta" legendarna glumica Elizabeth Taylor pojavila se u bijelom jednodijelnom kupaćem kostimu. Ovaj jednostavni izbor savršeno je naglasio glumičinu prelijepu figuru pješčanog sata.

2. Ursula Andress, "Dr. No", 1962. godine
Ursula Andress bila je prva Bond djevojka u filmu "Dr. No". Njezino je ime bilo Honey Rider, a svaki muškarac koji se zamišljao u ulozi tajnog agenta maštao je i ovoj ljepotici dok je izlazila iz mora s nožem zakačenim oko struka.

3. Raquel Welch, "Milijun godina prije Krista", 1966. godine
Ovaj ultra minimalistički kupaći kostim možda nikada nije vidio more, ali je zato sa svojim stilom opisanim kao "šik iz spilje" promoviranog na tijelu Raquel Welch u filmu "Milijun godina prije Krista", postao kultni odjevni predmet.

Raquel Welch - 'Milijun godina prije Krista' (1966.)
Raquel Welch - 'Milijun godina prije Krista' (1966.) Foto: Guliver/CoverImages

4. Phoebe Cates, "Pobuna na vojnoj akademiji", 1982. godine

Neki krojevi zahvaljujući ljepoticama koje su ih proslavile, postali su kultni komadi koji nikada neće isprati val zaborava

Phoebe Cates u filmu "Pobuna na vojnoj akademiji" utjelovila je buntovnu tinejdžerku koja je boju dvodijelnog kupaćeg kostima prilagodila boji vatrenog ruža.

5. Pamela Anderson, "Baywatch", 1995. godine
Iako Pamela Anderson nije bila predviđena kao član prvotno izabrane spasilačke ekipe za seriju "Spasilačke službe", upravo je ona postala jedan od dva najprepoznatljivija znaka ove serije. Drugi je bio visoko rezani crveni kostim.

6. Halle Berry, "Umri drugi dan", 2002. godine
U ovom je filmu Halle Berry odala homage prvoj Bond djevojci, Ursuli Andress. Za tamnoputu glumicu odabran je narančasti bikini zbog kojeg su mnogi muškarci "umirali" za ovom oskarovkom.

7. Cameron Diaz, "Charlijevi anđeli 2", 2003. godine
Sve ikonografske kupaće kostime krasi jednostavnost, a to dokazuje i onaj na tijelu Cameron Diaz u filmu "Charlijevi anđeli 2". Dok retro dive zavode raskošnim oblinama, ova filmska agentica želi pokazati svoje sportsko i mišićavo tijelo. S surferskom daskom umjesto s koktelićem u ruci, izgleda kao prava suvremena Afrodita.

8. Jessica Alba, "Opasno plavetnilo", 2005. godine
Nitko se ne sjeća filma "Opasno plavetnilo" u kojem je bilo riječi o podmorskom blagu i piratima. Ali se svi sjećaju Jessice Albe u bikiniju. Nitko nije uspio rasparenom bikiniju osigurati toliku popularnost kao plakat ovog filma s mladom i seksi Jessicom Albom.

9. Kim Cattrall, "Seks i grad", 2008. godine
Stilistica Patricia Field je za snimanje filma "Seks i grad" upotrijebila 300 kostima koja su nosila 4 glavna lika. Jedna od tih odjevnih komada bio je i jednodijelni kupaći kostim u duhu prenaglašenih 80-ih.

Da se "Dinastija" prikazivala tih godina sigurni smo da bi Alexis umjesto Samanthe nosila ovaj kupaći kostim ukrašen zlatnim karikama i obogaćen upadljivom ogrlicom.

10. Brooklyn Decker, "Moja lažna žena", 2011. godine
Američka manekenka Brooklyn Decker najpoznatija je upravo kao model kupaćih kostima. Stoga ne čudi kako dobro izgleda u seksipilnom žutom bikiniju u svojoj prvoj filmskoj ulozi u komediji "Moja lažna žena".

Zavirite u našu galeriju i prisjetite se kako ovi kultni kupaći kostimi izgledaju.