Brojne žene zaziru od predstojećih ljetnih mjeseci jer im skidanje u kupaći kostim i otkrivanje trbuha predstavlja veći problem nego skidanje do gola pred novim partnerom, pokazalo je istraživanje provedeno u Velikoj Britaniji

Otkrivanje trbuha u kupaćem kostimu na plaži razlog je zbog kojeg veliki broj žena ljetne mjesece ne iščekuje s veseljem nego strepnjom.

54 posto žena opterećeno je područjem trbuha zbog čega zaziru od skidanja u kupaći kostim

>> Znate li koji dio tijela žene najviše mrze?

Naime, čak 45 posto ispitanica u istraživanju koje je provela Nivea u velikoj Britaniji, a u kojem su sudjelovale žene između 18 i 60 godina otkrilo je kako ih više zabrinjava skidanje u bikini na plaži nego skidanje do gola pred novim partnerom.

>> 20 strahova od starenja kojih se žene užasavaju

Čak 54 posto žena opterećeno je područjem trbuha koji moraju pokazati u kupaćem kostimu, dok je petina dama otkrila kako ih zabrinjava cjelokupan izgled tijela. Razlog je to zbog kojeg se 79 posto ispitanica odlučuje za pareo i slične komade odjeće kojima prikrivaju kritične točke na tijelu.

>>Od glave do pete: 5 ekspresnih priprema za ljeto

Istraživanje je pokazalo kako je majčinstvo značajan faktor koji utječe na zadovoljstvo žena vlastitim tijelom, pa se tako više od polovice manje zabrinjava oko izgleda otkako su postale majke, dok je njih 45 posto nakon poroda značajno izgubilo sampouzdanje.

Polovica  želi imati više samopouzdanja u kupaćem kostimu, dok jedna petina vjeruje kako bi tomu pridonijele da su na vrijeme započele sa  pripremama za ljeto.

Zanimljivo je da na žensko samopouzdanje po pitanju izgleda najviše utječe odobravanje i mišljenje ženskog društva, pa tako čak 81 posto žena priznaje kako im raspoloženje o vlastitom izgledu podiže komplimentiranje prijateljica.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju