Dvije vjenčanice u kojima je Sila izrekla sudbonosno 'da' ostat će zapamćene kao prekretnice unutar radnje serije. Otkrijte zašto su baš tradicionalna i moderna bijela vjenčanica izabrane za trenutke u kojima se Sila zaklinje na vječnu ljubav Boran agi

Prva vjenčanica u kojoj se Sila pojavljuje na početku serije, kada su ju prisilno udali za Borana u okrugu grada Mardina u Midyatu, odgovara tradicionalnim kostimima ondašnjih žena.

Prva vjenčanica u kojoj se Sila pojavljuje na početku serije, odgovara tradicionalnim kostimima jugoistočne Turske

>>'Sila': Tajna kopče za kosu u obliku pauna

Tako je glavna junakinja za vrijeme boravka u okrugu Mardina obučena u inače kostime koji odgovaraju tradiciji tog dijela Turske. No kada se vrati u Istanbul, Sila se vraća modernom načinu oblačenja. Jedino što je stalno je njezin ukras za kosu koji je napravljen po uzoru na tradicijski nakit tog područja.

>>Upoznajte 'Silu', spektakularnu seriju o ljubavi i tradiciji

Područje jugoistočne Turske specifično je zbog svog geografskog položaja te se na tim područjima isprepliću različite kulture, religijske i etničke grupe sežući tisućama godina unatrag. Pokrajina Mardin je jedna od najstarije naseljenih područja u gornjoj Mezopotamiji.

Može se reći da najveći kulturološki utjecaj u ovom djelu Turske imaju Kurdi, kao najveća etnička skupina koja nisu Turci. Tako je i s oblačenjem, te se u nekim krajevima tradicionalna turska odjeća može prilagođavati, mijenjati, pa čak i asimilirati tijekom vremena.

Na živopisnoj i šarenoj glavnoj tržnici u Mardinu, osim tradicionalnih turskih nošnji, mogu se vidjeti žene i muškarci koji nisu obučeni u tradicionalnu tursku odjeću.

Radi se o kurdskoj odjeći koju karakteriziraju vrećaste hlače, ženske haljine u kombinaciji s bijelim maramama, vesele boje na ženskoj odjeći i slično.

Druga vjenčanica koja karakterizira moderni stil života Sile je bijela haljina s V izrezom napravljena od kombinacije satena i čipke. Sila ju je obukla kada je u okrugu obitelji bez ikakve prisile provela najljepšu noć u životu s Boran agom.

Silu možete svakodnevno pratiti na VOD servisu OYO i od ponedjeljka do petka na programu NovaTV.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju