Retro modeli traperica trapez kroja koji su obilježili sedamdesete i dalje su omiljeni komad u ormarima brojnih dama. Sve prednosti modela koji ističe ženstvenost i koji se lako kombinira za opuštene i poslovne prilike pokazale su dame sa stilom Jessica Alba i Victoria Beckham. Način na koji su kombinirale omiljeni model poslužio nam je da složimo malu školu za nepogrešivo nošenje trapezica

Većina žena ne može zamisliti ormar bez dobrog para traperica, a taj bezvremenski komad odjeće može se nositi od jutra do mraka, što je jedan od razloga zašto posjedujemo i po nekoliko modela.

Jedan od omiljenih krojeva koji je obilježio sedamdesete godine dizajneri su vratili na velika vrata, a radi se o trapezicama. Kako ih uspješno kombinirati pokazale su u svojim dnevnim izdanjima Jessica Alba i Victoria Beckham.

>> Koji to fetiš dijele Doris Pinčić i Anica Kovač?

Malu školu za  nepogrešiv odabir i uspješno kombiniranje trapezica ove dame pokazale su na vlastitom primjeru, a zlatnih pravila lako se svi možemo pridržavati.

5 PRAVILA KOD KUPOVINE TRAPEZICA
1. Kroj nogavice
Od struka do koljena traperice trapez kroja trebaju biti uske ili barem strogo pratiti oblik noge. Uski gornji dio ovakvog modela koji ističe bokove idealan je za kombiniranje uz uski top i kratku jaknu ili sako.

Trapez traperice i štikle idealna su kombinacija za dan i noć, no kako bi ova dva komada funkcionirala treba voditi računa o duljini nogavice

2. Boja traperica
Ona igra veliku ulogu u isticanju figure. U tamno plavim trapericama izgledat ćete mršavije, a isprani modeli svojim svjetlijim dijelovima naglasak stavljaju na određeni dio noge. Ako imate jača bedra trebate izbjegavajte jako isprane modele.

3. Visina struka
Kod trapez traperica svakako bi trebalo izbjegavati preniski struk, osim ako ste savršene građe jer on vizualno produžuje trup i skraćuje noge. Modeli visokog struka idealno su rješenje jer izgledaju ženstveno, izdužuju figuru i prekrivaju sitne nedostatke poput 'šlaufova' oko struka.

4. Duljina nogavice
Trapezice savršeno pristaju uz platforme ili štikle, no kako bi ova dva komada funkcionirala treba voditi računa o duljini nogavice. Ona mora biti dovoljno dugačka da prekrije gotovo cijelu potpeticu. Na ovaj način postići ćete izduženu figuru.

5. Dnevni i večernji look
Za večernju prigodu trapezice kombinirajte sa sakoom i svjetlucavim topom ili pak strukiranim košuljama. Ako trapez traperice pak nosite u opuštenim dnevnim prilikama nosite ih uz jednostavnu majicu, top ili široku, šarenu tuniku. One će u ovom slučaju nositi cijelu kombinaciju i dati vam poseban look u stilu sedamdesetih.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju