Torbice i cipele su ono što će mnoge žene navesti kao modni fetiš odnosno slabost.

Galerija Slingback modeli cipela izgledaju sjajno u kombinaciji s traperom Balerinke su klasik koje se vraćamo iz sezone u sezonu Slingback cipele +2 Mary Jane cipele s blok potpeticom

Međutim, iako ideja da kupimo sve što poželimo zvuči primamljivo, ona je u praksi neizvediva iz više razloga. Neki od razloga su financije i nedostatak prostora, a ako ćemo biti iskreni, nisu nam ni potrebne sve te torbe i cipele o kojima maštamo.

Naravno, to ne znači da u potpunosti odustajemo od kupovine omiljenih dodataka. Kada je u pitanju obuća, već smo se okrenuli prema proljeću.

Istina je da će još neko vrijeme čizme i gležnjače biti neizostavni dio garderobe, ali proljeće je sve bliže. Ako planirate kupovinu nove obuće za topliji dio godine, možda će vas zanimati trendovi za period pred nama.

U nastavku smo izdvojili pet modela obuće koji će prema mišljenju modnih znalaca biti posvuda u nadolazećim mjesecima.

1. Balerinke

Balerinke nisu prolazan trend pa će obilježiti i proljeće 2024. godine. Nosit će se minimalistički modeli koji izdanjima donose dozu elegancije i jednostavnosti.

Balerinke su klasik koje se vraćamo iz sezone u sezonu Balerinke su klasik koje se vraćamo iz sezone u sezonu (Foto: Profimedia)

2. Slingback cipele s malom potpeticom

Peta od tek nekoliko centimetara postala je omiljeni izbor ženama jer je u njoj lako provesti cijeli dan. Slingback cipele s malom petom izgledaju posebno dobro pa ne čudi da će obllježiti modno proljeće.

Slingback cipele Slingback cipele (Foto: Shutterstock)

3. Mary Jane cipele s blok potpeticom

Mary Jane je američki naziv za zatvorene cipele s jednim ili više remena koji idu preko rista. Već su prošlog proljeća osvojile zaljubljenice u modu u čitavom svijetu, a njihov popularnost i dalje ne opada pa će se nositi i ove godine. Modeli s blok potpeticom bit će nezaobilazan prizor na gradskim ulicama.

Mary Jane cipele s blok potpeticom Mary Jane cipele s blok potpeticom (Foto: Profimedia)

4. Loaferice

Loaferice se vraćaju i ove godine, a mnoge dame u njima će provoditi prijelazno razdoblje. Nosit ćemo ih u dnevnim i večernjim kombinacijama te ih uparivati sa suknjama, hlačama, haljinama, trapericama...

Loaferice Loaferice (Foto: Shutterstock)

5. Zabavne tenisice

Proljeće bez tensica je nezamislivo, a modni znalci kažu da ćemo ovo proljeće nositi zabavne tenisice. Pritom misle na šarene modele koji će razigrati svaku modnu kombinaciju.

Zabavne tenisice Zabavne tenisice (Foto: Shutterstock)

Osam (proljetnih) trendova s Instagrama koji će se sigurno preseliti i na hrvatske ulice Zara, 27,95 eura Levis (Europa92), 120 eura Mango, 45,99 eura +5 Calzedonia, 7,30 eura

Ne, nisu staromodne: Ljepotica iz Zagreba u cipelama koje žene vole kritizirati Zara, 22,99 EUR Bershka, 29,99 EUR Stradivarius, 35,99 EUR +4 Mary Jane mokasine modne kuće Prada

Moćna kombinacija kojom je J.Lo odobrila jedan od najvećih trendova u svijetu mode Jennifer Lopez u krznenoj bundi Jennifer Lopez u krznenoj bundi Jennifer Lopez u krznenoj bundi +2 Jennifer Lopez u krznenoj bundi
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju