Došlo je vrijeme za godišnju modnu rekapitulaciju na domaćoj zabavnoj sceni. U 2022. godini imali smo puno više javnih događanja, dodjela nagrada i festivala nego u 2021. pa je očekivano bilo i više rasprava o modnim odabirima poznatih Hrvatica. Naše zvijezde odlazile su i na razne zabave, tako da uistinu nije nedostajalo materijala za ovu modnu kompilaciju.

Galerija Severina u haljini modne kuće Balenciaga na proslavi 50. rođendana Nina u haljini brenda Mihano Momosa na proslavi 50. rođendana Nina Badrić na Večernjakovoj ruži u haljini brenda Solace London +5 Mia Dimšić na Eurosongu u kreaciji brenda ELFS

Dvije velike hrvatske glazbene zvijezde proslavile su 50. rođendan. To su Severina i Nina. Obje su organizirale velike rođendanske partije i pokazale vrlo efektne stajlinge.

Prva je slavila Severina, koja je za svoju zabavu u travnju odabrala drapiranu crnu haljinu modne kuće Balenciaga s visokim ovratnikom i šlepom. Nadopunila ju je fantastičnim štiklama iz kolekcije Mugler x Jimmy Choo za proljeće/ljeto 2022. godine.

Severina u haljini modne kuće Balenciaga na proslavi 50. rođendana Severina u haljini modne kuće Balenciaga na proslavi 50. rođendana (Foto: Slaven Branislav Babic/Pixsell)

S obzirom na to da rođendan slavi u srpnju, Nina je na svojoj proslavi nosila savršenu kratku haljinicu s grandioznom aplikacijom u obliku cvijeta. To je, zapravo, bila vjenčanica iz bridal kolekcije hvaljenog srpskog brenda Mihano Momosa, iza kojeg stoji dizajner Mihailo Anušić.

Nina u haljini brenda Mihano Momosa na proslavi 50. rođendana Nina u haljini brenda Mihano Momosa na proslavi 50. rođendana (Foto: Matija Habljak/Pixsell)

Nina je blistala i na dodjeli Večernjakove ruže, a za tu prigodu odabrala je haljinu brenda Solace London u predivnoj nijansi ružičaste boje.

Nina Badrić na Večernjakovoj ruži u haljini brenda Solace London Nina Badrić na Večernjakovoj ruži u haljini brenda Solace London (Foto: Josip Regovic/Pixsell)

Ta je boja bila odabir Mije Dimšić za nastup na Eurosongu. S nestrpljenjem smo iščekivali eurovizijsku kombinaciju kantautorice, koja nas je naposljetku iznenadila efektnom kreacijom modnog brenda ELFS. Mia je izgledala kao moderna princeza u asimetričnom scenskom kostimu sastavljenom od topića ukrašenog trakom, koja se pak pretvara u predimenzionirani rukav, te voluminozne asimetrične suknje.

Mia Dimšić na Eurosongu u kreaciji brenda ELFS Mia Dimšić na Eurosongu u kreaciji brenda ELFS (Foto: Guliver Images)

Mia je na Eurosong otputovala zahvaljujući pobjedi na Dori, koja se održala u veljači ove godine. Za najzapaženije modno izdanje na hrvatskom izboru za pjesmu Eurovizije zaslužan je Juraj Zigman. Upravo je on dizajnirao haljinu pjevačice Tine Vukovkoja se na Dori predstavila s pjesmom Hideout. Dramatična haljina sirena-kroja s prepoznatljivim Zigmanovim korzetom oduševila je korisnike društvenih mreža, koji su imali samo riječi hvale za njezinu upečatljivu scensku kombinaciju.

Tina Vukov na Dori u haljini Jurja Zigmana Tina Vukov na Dori u haljini Jurja Zigmana (Foto: Nel Pavletic/Pixsell)

Krajem svibnja Franka Batelić na Instagramu je objavila vijest da očekuje drugo dijete sa svojim suprugom Vedranom Ćorlukom. Pokazala je i trudnički trbuščić u elegantnoj bijeloj haljini brenda eNVy room, koju je ujedno nosila i u pretposljednjoj epizodi showa Nove TV "Ples sa zvijezdama", u kojem je sudjelovala kao članica žirija.

Franka Batelić Franka Batelić (Foto: Ivana Dobrovoljec)

Haljina o kojoj se naviše pričalo u 2022. godini definitivno je vjenčanica Hane Huljić, ali ništa manje interesa nije izazvala kombinacija njezine prelijepe kume, Domenice Žuvele. Popularna pjevačica dokazala je kako haljina definitivno nije jedini odabir za kumsku dužnost i odjenula sjajan kombinezon splitskog brenda Arileo.

Domenica Žuvela na vjenčanju Hane Huljić u kombinezonu brenda Arileo Domenica Žuvela na vjenčanju Hane Huljić u kombinezonu brenda Arileo (Foto: Miroslav Lelas/Pixsell)

Hana Huljić u vjenčanici brenda Arileo Hana Huljić u vjenčanici brenda Arileo (Foto: Miroslav Lelas/Pixsell)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju